Datum objave: 13. Prosinac 2015

Godimenti u emisiji "Volim Šibenik": Slavljenički koncerti nisu kraj suradnje s Bregovićem

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudjelovanje na slavljeničkim koncertima Bijelog Dugmeta koji se upravo održavaju po Hrvatskoj neće biti i kraj suradnje tog kultnog banda i vodičke klape Godimenti, najavio je danas u emisiji Županijskog radio Šibenika Daniel Lasan rio, osnivač te klape, ali oblici daljnje suradnje su za sada tajna. Istaknuo je kako se Godimenti odlično osjećaju kao dio ekipe na tim slavljeničkim koncertima i kako su zatečeni jednostavnošću i neposrednošću Gorana Bregovića i drugih članova benda. Ta klapa s Bijelim Dugmetom nastupa u devet pjesama za što su se, kažu, pripremali dvadesetak dana.

 

Suradnja je nastala spontano, u Splitu, kada su Godimenti sudjelovali u snimanju promotivno-dokumentarnog materijala za Bijelo Dugme u organizaciji Croatie Records, a Bregoviću se vodička klapa toliko svidjela da ju je pozvao na hrvatsku turneju povodom 40. obljetnice benda.
Klapa Godimenti surađivala je do sada i s Harijem Rončevićem, Zoranom Jelenkovićem, Davorom Radolfijem, Radojkom Šverko, Tedijem Spalatom i Arsenom Dedićem, a koketiraju s različitim glazbenim žanrovima pa pripremaju uskoro novu pjesmu u kojoj će biti latino zvukovi, a nastupit će i jedna šibenska ljepotica-
Lasan je otkrio i kako je došlo do suradnje s Arsenom Dedićem s kojim su snimili pjesmu „Zagrli me“ koju je Arsen napisao za Zdravka Čolića. „Odlučili smo obraditi tu pjesmu pa nam je trebao Arsenov pristanak. Nazvao sam ga krenuo u stilu“ ja sam jedna nepoznati glazbenih iz Vodica, priprost čovjek iz radnike obitelji, ali bi htio sa prijateljima obraditi vašu pjesmu“, sa strahom sam mu kazivao, a on mi je na to odgovorio kako je početak odličan i da mu se moj nastup sviđa te da bi i oj želio sudjelovati u tom projektu“, prisjetio se Lasan.

 

U današnjoj emisiji „Volim Šibenik“ predstavila se i svestrana šibenska umjetnica Gojka Skorić Pelajić koja piše pjesme, bavi se fotografijom, svira mandolinu i sklada romantične instrumentalne kompozicije. Bila je 12 godina članica klape Skardona, jednako toliko pjeva i u šibenskom „ Kolu“, a surađuje s mnogim klapama i glazbenim umjetnicima.

Iz kategorije: Volim Šibenik