Datum objave: 20. Veljača 2012

Hoće li Angelina Jolie doći na ovogdišnji MDF?

Diana Ferić
Diana Ferić

Poziv trenutno najpoznatijoj glumici Angelini Jollie da ove godine posjeti Međunarodni dječji festival u Šibeniku uručio je za njenog nedavnog boravka u Zagrebu predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, na poticaj  MDF i resornog ministarstva. " Njen dolazak u na naš festival imao bi veliki značaj za popularizaciju festivala, osobito kad je riječ o prikupljanju sredstava od sponzora.", kaže  je ravnateljica MDF -a Jasenka Ramljak koja je o tom pozivu izvijestila i članove Festivalskog vijeća na prvoj ovogodišnjoj sjednici koja je u subotu održana u Šibeniku. Time bi se MDF vrati danima stare slave kada su Šibenik povodom  dječjeg festivala posijećivali Peter Ustinov i Josephine Beker koji su također bili ambasadori UNICEF -a.

Na sjednici Festivalskog vijeća zaključeno je  kako MDF mora donijeti strategiju razvoja, jer je riječ o manifestaciji koja je izgubila svoj nekadašnji nacionalni značaj i utjecaj. Tako će se organizirati  simpozij na kojemu će se vrednovati dosadašnjih pedesetak festivala, ali i donjeti smjernice razvoja u budućnosti,  zaključeno je na sjednici Festivalskog vijeća MDF-a.  "Pozicije pojedinih umjetnosti su bitno različite nego prije 20 godina i u tom smislu treba napraviti neke organizacijske promjene da bi festival ponovo dio onaj status koji mu pripada. ", rekao je na sjednici Festivalskog vijeća pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević. Najavio je i da će  se, s obzirom na odgovornost koju imaju, urednici pojedinih programa MDF-a, ubuduće birati natječajem.
Ovogodišnji MDF koji će trajati od 23. lipnja do 7. srpnja, bit će otvoren predstavom Mačak Džingis Kan i Miki Trasi , Vesne Parun, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku koju će režirati Ivan Leo Lemo.  Svečanost otvaranja festivala izravno će prenositi Hrvatska televizija na prvom programu. Za sudjelovanje je dosada prijavljeno 18 dramskih predstava, 11 lutkarskih, 8 plesnih programa i 3 glazbena programa. Inozemnih programa je više od 40 naglasila je na sjednici Jasenka Ramljak, voditeljica festivala, kako javlja Radio Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti