Datum objave: 20. Veljača 2012

Županija daje milijun i pol kuna za uređenje šetnice u Kanalu sv. Ante

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Za sanaciju pomorskog dobra na prostoru Šibensko-kninske županije u 2012. godini iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture odobreno je 2 milijuna i 200 tisuća kuna.
Od toga najveći dio odlazi na sufinanciranje projekta Turističke valorizacije kanala sv. Ante- čak milijun i 200 tisuća kuna. Polovica tog iznosa iskoristit će se za sanaciju pristaništa u kanalu, a ostatak za uređenje šetnice. Šibensko-kninski župan Goran Pauk podsjetio je da u ovom milijun i 400 tisuća eura vrijednom projektu Županija sudjeluje s 25 posto financijskih sredstava, a ostatak pokrivaju europski fond IPA IIIc, te Grad Šibenik odakle se, prema županovim riječima, još nisu izjasnili o visini sredstava s kojima će Grad sudjelovati u projektu.

Milijun kuna za sanaciju pomorskih dobara

Proračunom ministarstva mora za 2012. godinu za sanaciju pomorskih dobara u Županiji izdvojeno je milijun i 20 tisuća kuna, a župan Pauk danas je potpisao Sporazum o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru za 2012. godinu s predstavnicima gradova Vodica i Skradina, općina Tribunj i Pirovac i s predstavnikom Gradskog poduzeća d.o.o. Vodice. Prema Sporazumu, Grad Vodice dobiva 400 tisuća kuna za sanaciju gata u luci Male Vruje u Vodicama, Grad Skradin dobiva 120 tisuća kuna za sanaciju kamenog mula u naselju Prukljan. Općina Pirovac sanirat će obalni zid u luci Porat, a u Tribunju će se urediti sjeverozapadni dio uvale Sovlja, za što je iz proračuna izdvojeno po 250 tisuća kuna.
Rješenjem Ministarstva potvrđena je Odluka Županijske skupštine Šibensko- kninske županije o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za sidrište u uvali Tijašnica. Koncesija za korištenje tog pomorskog dobra dodijeljena je Gradskom poduzeću Grada Vodica na rok od 15 godina za postavljanje dva sidrišna polja za ukupno 20 plutača.

Iz kategorije: Vijesti