Datum objave: 19. Veljača 2012

Teretni brod udario u ribaricu - nema ozlijeđenih

Diana Ferić
Diana Ferić

Teretni brod je udario u ribaricu  rano jutros kod otoka Svetca u blizini Visa. Nakon što su zaprimili dojavu Centra za traganje i spašavanje na mjesto te prometne nesreće izašla je šobenska pomorska policija brodom "Sv. Jakov". Ribarica je manje oštećena na krmenom dijelu, a prema prvim informacijama, dvojica ribara zadobila su samo ogrebotine.
U priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kaže se da je jedanaest nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac rano jutros oko 5,10 sati 133-metarski teretni brod „LIM“ zastave Saint Vincent and Grenadines, udario je u krmu ribarskog broda „Peter Pan“ luke upisa Rijeka, dužine 21,6 metara. Na mjestu nesreće nije bilo onečišćenja mora.Ribarski brod je u plovnom stanju i upućen je u Primošten radi pregleda broda, očevida i saslušanja posade. Teretni brod „LIM“ u pratnji broda Pomorske policije upućen je na sidrište luke Šibenik, gdje će inspektori Lučke kapetanije Šibenik obaviti očevid i saslušati posadu.

Na teretnom brodu, koji je bez tereta išao prema luci Kopar, nalazi se 14 članova posade, hrvatskih državljana, kaže se u priopćenju glasnogovornice ministarstva Marine Halužan.

Iz kategorije: Vijesti