Datum objave: 01. Veljača 2012

Oprez!: Facebook neće plaćati liječenja djece za svaki "share"

Diana Ferić
Diana Ferić

FACEBOOK je vrlo plodno tlo za svakakve prevare, piše index.hr. U posljednje vrijeme stručnjaci upozoravaju na onu da ćete klikom na "like" ispod fotografije bolesnog djeteta osigurati novac za njegovu operaciju te da će sve to platiti Facebook. , prenosimo s portala index.hr.

Na blogu sigurnosne tvrtke Sophos su upozorili na najnoviji primijećen primjer prevare na ovoj socijalnoj mreži. Facebookom kruži slika djevojčice sa rakom kože lica, a korisnicima se tvrdi kako će Facebook za svaki "share" dati djetetu 3 centa. Ispod fotografije jasno piše: "Ovo dijete ima rak. Za svaki 'share' će FB donirati 3 centa". Primijećeno je da neki korisnici Facebooka sumnjaju u istinitost tvrdnje, ali "za svaki slučaj" prijateljima preporučuju dijeljenje fotografije.

Facebook ne plaća liječenje bolesne djece

Kod takvih slika vam mora biti jasno kako Facebook ne plaća za liječenje bolesne djece. Kod slučaja "djevojčice s rakom" neki su upozorili kako ista slika kruži internetom već nekoliko godina. Sophos je ukazao i još jedan slučaj prevare u kojoj se tvrdi da će godinu i pol stara djevojčica besplatno dobiti transplantaciju srca ukoliko "skupi" tisuću "shareova".

Steven Williamson je na stranici Hoax Slayer objasnio koliko je ova prevara u biti okrutna. "To je užasna laž. Djevojčica Zoe je patila od CHD-a te joj je srce transplantirano još 2007. godine. Nažalost, umrla je u srpnju 2008. godine. Zoeina majka Julie je izrazito uznemirena zbog ovog okrutnog i potpuno neautoriziranog korištenja fotografije", kazao je Williamson.

Prevare prijavite Facebooku

U prošlosti je postojao slučaj malenog dječaka kojemu je trebalo samo 100 "shareova" kako bi dobio transplantaciju srca. No, u posljednjih mjeseci se takva praksa proširila te ima sve više slučajeva u kojima traže vaš "share" kako bi djeca dobila operacije. Ukoliko podržite takve akcije, samo ste podržali "spamanje" zidova na Facebooku i lažnu humanost koja ne postoji iza svih tih priča, već se radi o običnim prevarama.

Umjesto širenja slika, prijavite ih Facebooku kako bi se lakše borili protiv takve okrutne prakse na socijalnoj mreži, pišu iz Sophosa. , piše index.hr

Iz kategorije: Vijesti