Datum objave: 19. Siječanj 2012

Tko će graditi luksuzno turističko naselje u Kalebovoj luci?

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne zna se još uvjek tko će  graditi turističko naselje u Kalebovoj luci u Rogoznici, 500 metara od mora, na području koje je od privatnih vlasnika kupio  investicijski fond Trigon Capital iz Estonije. Predstavnici tog fond, u svom pismu namjere upućenom Općini Rogoznica, kako nam je potvrdila načelnica te općine Sandra Jakelić, spomenuli kako su ponude poslali brojnim velikim hoteskim lancima u svijetu pa tako i Donaldu Trampu ali nema  potvrde tko će biti investitor niti su za to još stvoreni uvjeti budući da ta lokacija još nije unesena niti u Prostorni  plan Šibensko  - kninske županije. " Ja bih voljela da investitor bude Donald Tramp ili netko od tih zvučnih imena iz poslovnog svijeta. Predstavnici Trigon Baltic Properties, koja zastupa estonski investicijski fond, u svom pismo namjere  spomenuli su niz velikih hotelskih lanaca, pa tako i onaj Donalda Trumpa, napominjući da s njima razgovaraju o toj mogućnosti, a što će od toga ispasti tek ćemo vidjeti. ", ističe Sandra Jakelić. Prije dvije godine u Rogoznici su bila dvojica projekt menađera iz Trumpove tvrtke koji su razgledali lokaciju i bili oduševljeni ali nakon toga se više nisu javili.
U  svakom slučaju, Općina Rogoznica zatražila je od Šibensko - kninske županije da se u Prostorni plan Županije unese turističko naselje na tom dijelu Kalebove  luke, na prostoru od 19 hektara. Tek ako i kada to bude napravljeno  ta će turistička zona biti ucrtana u Prostorni plan Općine Rogoznica i nakon toga će se moći krenuti u gradnju tog turističkog kompleksa. 
U jeku rušenja bespravno sagrađenih kuća i vikendica u Kalebovoj luci kolale su glasine da se to u prvom redu radi kako bi se očistio teren budućih velikim investitorima, no u Općini Rogoznica kažu da se to teško može dovesti u vezu jer je u ovom slučaju riječ o lokaciji koja je u brdu, 500 metara udaljena od mora i područja na kojem su srušeni ti bespravo izgrađeni objekti. U svakom sluaju onaj tko je otkuip tolike kavdrate zemljišta i u to uložio kapital sigurtnonije "igrao" na slijepo i dobro je znao što radi. 

Iz kategorije: Vijesti