Datum objave: 07. Siječanj 2012

Liturgija za pravoslavne vjernike

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Praznik Rođenja Kristovog, Božić po julijanskom kalendaru, svečano je proslavljen u svim crkvenim općinama i manastirima Eparhije dalmatinske.
Episkop dalmatinski G.G. Fotije danas, na Božić služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Krki gdje se po tradiciji okuplja velik broj pravoslavnih Srba iz Bukovice i kninske krajine. Na Svetoj Liturgiji pročitana je božićna poslanica Patrijarha srpskog G. Irineja i svih arhijereja Srpske pravoslavne Crkve, a nakon Svete Liturgije pripremljena je božićna trpeza ljubavi i domjenak za sve prisutne vjernike u manastirskoj blagovaoni.
Veliki broj pravoslavnih vjernika jučer se, na Badnjak po julijanskom kalendaru, okupio na svetoj liturgiji u sabornom hramu u Šibeniku gdje je za pravoslavne Srbe s područja Šibensko – kninske županije ali i drugih dalmatinskih mjesta bogoslužje služio Episkop dalmatinski Fotije, priopćeno je na web stranicama Eparhije dalmatinske, čije je sjedište u Šibeniku. Nakon bogoslužja, vjernici i svećenstvo, koji su, kao i prethodnih godina stigli u velikom broju, družili su se u porti hrama, doznajemo s web stranica Eparhije dalmatinske.

Iz kategorije: Vijesti