Datum objave: 04. Siječanj 2012

Skijanje: Zbog povoljnih aranžmana Francuska je ovogodišnji hit

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Osam dana na prestižnom francuskom skijalištu za cijenu od 2600 kuna, ponuda je koja se ni u recesijskoj godini ne propušta. U cijenu je uključen organiziran prijevoz autobusom i smještaj, a za „raj pod oblacima“ u francuskim Alpama kreće se 6. siječnja. Zbog povoljnih aranžmana koje nudi šibenska putnička agencija Magtours, francuska skijališta Val Thorens i Les Deux Alpes su ove godine apsolutni hit. „Radi se o paketima koje nudimo u suradnji s jednom putničkom agencijom iz Splita, a s obzirom na povoljnu cijenu, ove godine imamo dosta upita i prodanih aranžmana upravo za francuska skijališta“, kazala nam je voditeljica poslovnice šibenskog Magtoursa Ivana Šišara. Osim francuskih skijališta u ponudi su i Austrija, Slovenija i BiH te Italija, za koju se Šibenčani teško odlučuju zbog visokih cijena.

Ski vikendi već od 500 kuna

U Agenciji NIK osim klasičnih skijaških aranžmana nude i ski vikende u hotelima na Plitvičkim jezerima, Bjelolasici, Gorskom kotaru i Kupresu za cijenu već od 540 kuna po osobi, ali potražnja je na razini lanjske, ljudi se uglavnom raspituju, ali teško odlučuju za odlazak na skijanje. Oni koji na skijanje idu, odlučuju se na provjerene destinacije poput slovenskih, austrijskih i talijanskih skijališta, a oni koji se prvi put odlučuju stati na skije odlaze na planine Vlašić i Kupres u susjednu BiH, uglavnom u privatnom aranžmanu.
Najskuplje aranžmane pronašli smo u katalogu General Turista- sedmodnevni boravak u velikoj luksuznoj apartmanskoj kući u austrijskom Flachau košta čak 12 500 kuna, u Nassfeldu gotovo 10 tisuća kuna. Ipak, na istim destinacijama nešto skromniji smještaj može se pronaći za prihvatljivih 3 tisuće kuna. Iskusnim skijašima smještaj je manje bitan, destinaciju biraju prema dužini i zahtjevnosti skijaških staza i padina, a to su prema, portalu skijanje.hr talijanski Sella Ronda i Kronplatz, austrijski Sport weld Amade, Nassfeld i Saalbach, sve skijališta u krugu od 500 kilometara od Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti