Datum objave: 19. Prosinac 2011

Na obali kiša, u Zagori moguć snijeg

Diana Ferić
Diana Ferić

Krajem nedjelje s mora nas je postupno zahvatila Sredozemna ciklona Andrija sa svojim frontalnim sustavom. Ova ciklona svojim centrom nalazi se u srednjem Jadranu, a tijekom ponedjeljka postupno će se premještati prema jugoistoku., prenosimo s portala Dalmacija News. 

Danas će biti umjereno do znatno oblačno. Više suha vremena na sjevernom Jadranu, a oborine su izglednije u Dalmaciji, osobito prijepodne. Uz obalu će padati kiša, a u Zagori susnježica i snijeg. Ponegdje uz obalu srednjeg Jadrana može biti i susnježice. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna, u srednjoj i južnoj Dalmaciji levant i jugo. Bura će se u drugom dijelu dana širiti i na Dalmaciju. Jutarnje temperature neće se bitno razlikovati od dnevnih. Sredinom dana u zaobalju od 1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Kako javlja Hrvatski autoklub gusti snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru, gdje je u mnogim mjestima zabranjen promet za kamione, tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava na opasne pojave u Lici i Gorskom Kotaru gdje bi uz jak sjeveroistočnjak moglo doći do snježnih zapuha.

Iz kategorije: Vijesti