Datum objave: 06. Prosinac 2011

Županijska skupština: Gdje odlazi novac od prodaje nogometaša?

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski župan i predsjednik NK Šibenik Goran Pauk, odgovarajući jutros na sjednici Županijske skupštine na vijećničko pitanje o stanju u tom nogometnom klubu nije isključio mogućnost da i taj zaštitni znak šibenskog sporta doživi sudbinu čuvene Šibenke koja se ugasila. Priznao je, u neku ruku nemoć, da kao predsjednik kluba osigura potreban novac za pokrivanje dubioza i njegovo normalno funkcioniranje izrazivši spremnost da nekom drugom, tko to može napraviti, prepusti funkciju. 
Pitanje o stanju u NK Šibenik postavio je vijećnik Ivica Ledenko kojeg je zanimalo kolike su dubioze tog kluba. No župan Pauk je i ovog puta bio neodređen te je samo kazao "da su velike" i da  su posljedica stanja koja traje već 15 godina. Kao razlog naveo je to što već duže vrijeme nije prodan niti jedna igrač što bi, po njegovim riječima, trebao biti glavni izvor financiranja tog kluba. Replicirao mu je Ledenko podsjećajući na primjer iz nekadašnje "Šibenke:"Jedan tadašnji funkcionar mi je ispričao kako je "Šibenka" uspjela prodati jednog svog odličnog igrača ali da klub od toga nije dobio ništa. Istodobno dvojica  pregovarača koja su sudjelovala u prodaji pojavili su se u Šibeniku u isto vrijeme s sva identična nova Golfa sa sličnim tablicama,", ispričao je Ledenko aludirajući na to da se novac od prodaje nogometaša možda slio u neki privatni džep. Dodao kako je bilo prodaje igrača i u posljednje vrijeme i to nekim renomiranim klubovima  te kako se"jako dobro zna tko je i kada  sjedio s Mamićem i ostalima". 
Pauk, inače, izlaz za spašavanje NK Šibenik vidi u takozvanom preoblikovanju kluba  te komercijalizaciji nogometnog stadiona no i tu ima problema jer su se, kako je kazao, javili vlasnici zemljišta koji traže njegov povrat. 

Na jutrošnjem aktualnom sati bilo je vrlo malo viječnićkih pitanja,a na dnevnom redu je rebalans županijskog proračuna za ovu i prijedlog proračuna za sljiedeću godinu. Proračun bi trebao iznositi oko 120,8 milijuna kuna što je za oko 3,4 posto manje nego ove godine. 

Iz kategorije: Vijesti