Datum objave: 26. Studeni 2011

Pet šibenskih učenika dobilo stipendije Ministarstva

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Učenicima Tehničke i Prometno-tehničke škole  petorici tehničara za brodostrojarstvo i jednom pomorskom nautičaru stipendije je dodijelila ravnateljica Uprave pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka Maja Markovčić – Kostelac. Svečanost dodjele stipendija je održana u petak u  prostorijama Tehničke škole u Šibeniku, a nazočili su joj župan Goran Pauk sa suradnicima, državni tajnik u MMPI g. Danijel Mileta te ravnatelji škola, učenici i njihovi roditelji.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovim stipendijama promiče upis učenika u pomorske škole u cilju daljnjeg razvoja hrvatskog brodarstva. Učenička mjesečna stipendija iznosi 800, a studentska 1.200 kuna, koju stipendisti primaju tijekom redovitog školovanja/studiranja uz uvjet da nakon završetka obrazovanja plove na hrvatskim brodovima u trajanju primanja stipendije. Župan Šibensko-kninski Goran Pauk ovom je prigodom istaknuo da se ovim projektom hrvatskim pomorcima omogućava zapošljavanje na domaćim brodovima, a brodarima se pomaže u osiguranju kvalitetnog kadra. Dodao je da i Županija kroz dodjelu stipendija učenicima i studentima doprinosi unaprjeđenju standarda obrazovanja i poboljšanju materijalnog statusa učenika i studenata, posebice deficitarnih zanimanja.
U posljednjih šest godina, od kada traje stipendiranje učenika i studenata, Ministarstvo je podržalo više od 750 mladih i u to uložilo oko 17 milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti