Ponedjeljak, 30 Svibanj 2011 02:00

Plave zastave Vodicama i Jezerima

Napisao/la: 

Na jedinoj vodičkoj gradskoj plaži, Plavoj plaži, u nedjelju je četvrti put podignuta Plava zastava, simbol kakvoće mora i kvalitete plažne ponude. U organizaciji komunalnog društva Leć, upravitelja plaže i Grada Vodica koncesionara plaže, uz prigodni zabavni program, nastup grupe Godimenti i dalmatinske slastice, zastavu je podigao dugogodišnji direktor komunalne tvrtke Leć, danas u mirovini Dragutin Roca. Već četvrtu godinu za redom, kontinuiranim poboljšanjem plažnih uvjeta Plava je plaža zaslužila prestižnu etiketu koju mogu ponijeti samo plaže koje zadovolje stroge kriterije međunarodnog i domaćeg suda. U njezino je uređenje utrošeno pola milijuna kuna, uz pomoć Šibensko-kninske županije koja je odobrila 150 tisuća kuna. Nanesen je najkvalitetniji riječni oblutak, potpuno su obnovljeni sanitarni čvorovi, uređen pristup za invalide, dok će se za sigurnost plivača brinuti tri spasioca. Osim uređene poznate Plave plaže, u tijeku su radovi na uređenju plaže u Srimi. Dugački plažni obalni prostor na Srimi od ove će godine biti potpuno siguran za kupače. Izmicanjem bova za male brodove na za njih predviđena mjesta i postavljanjem plažnih ogradnih plutača, plivači su dobili svoj dio za uživanje u morskim radostima. (Grad Vodice)

Plava zastava i Jezerima

U subotu u ACI Marini Jezera je održana svečanost podizanja Plave zastave. ACI Marina Jezera dobitnik je 18. Plave zastave, vrijednog ekološkog priznanja za čistoću mora i uređenost okoliša. Svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, direktor TZ Jezera Nenad Milin, predsjednik MO Jezera Antonijo Pirija, mr.sc. Drago Pirija direktor Školjića d.o.o., djelatnici te brojni gosti ACI Marine Jezera. Direktorica ACI Marine Jezera Alida Crvelin i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin u pozdravnom govoru istaknuli su važnost ovog projekta, važnost branda projekta Plava zastava te uspješnu i dugogodišnju suradnju mjesta Jezera i ACI Marine Jezera. (Općina Tisno)

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!