Datum objave: 28. Travanj 2011

SDP: Moguć i referendum za Oštricu?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Ako se pokaže potrebnim, kod odlučivanja o budućnosti poluotoka Oštrice nećemo bježati ni od referenduma“, najavio je  Franko Vidović na konferenciji za novinare na kojoj se i Gradski odbor SDP-a očitovao o jučerašnjem istupu Šibenskog građanskog foruma i HSLS-a. Vidović objašnjava kako bi referendum, ako do njega dođe, išao na trošak investitora nakon što bi se ispunile sve zakonske pretpostavke i prezentirao projekt građanima.  Ponovio je kako Gradska uprava nije prejudicirala ishod razgovora s bilo kojim od investitora zainteresiranih za Oštricu pa tako ni sa G2 investicijskom grupom, te se u razgovorima vode isključivo interesima građana grada Šibenika.„Otvoreni smo za sve - građanske inicijative, političke stranke pa tako i za sve investitore koji dolaze u grad. Svatko apriorno odbijanje projekta koje nameću ŠGF i HSLS je krajnje pogubno za Šibenik“, rekao je Franko Vidović u funkciji predsjednika Gradske organizacije SDP-a Šibenik. Dodao je kako HSLS vjerojatno zbog takve zatvorenosti i predrasuda ima izborni rezultat kakav ima te nije uspio izboriti zastupnike u Gradskom vijeću. Indikativnim smatra prozivke HSLS-a o potenciranju privatnog interesa nauštrb javnog koje dolaze od Zorana Popovića, jer on, kako tvrdi Vidović, već godinama drži vlastitu imovinu u centru grada u ruševnom stanju, čekajući da dođe neka vlast koja će prostor prenamijeniti u stambeni i potom ga prodati. „Time bi Šibenik i dalje bio bez gradskog hotela“, kazao je Vidović osvrnuvši se na vlasnički udjel Zorana Popovića u ex hotelu Krka. Komentirao je i dvostruka mjerila onih koji projektiraju apartmane tik uz obalu u Primoštenu; “Ali tamo očito apartmanizacija nije bitna kad joj pristupa arhitekt u svrhu zarađivanja novca, a važna je kad je u pitanju interes grada Šibenika, nastavio je Vidović nabrajati Popovićeve poslovne poteze,  a nije izbjegao spomenuti ni Zlatka Štrbinića koji je vlasnik apartmana izgrađenih bez ikakvog urbanističkog plana na području Žaborića.

SDP-ov gradski vijećnik Tomislav Jurišić nakon razgovora s građanima zaključio je da ih većina nije ni čula za poluotok Oštrica niti ih to područje zanima pa smatra da bi baš zbog toga odluka o ulaganju pola milijuna eura trebala proći bezbolnije. „Ljudima je najvažnije dati kruh i radna mjesta, a zanima me koja je  to hulja koja im je u stanju to oduzeti“, emotivan je bio  Jurišić.  Vidović je ponovio kako su investitori oni koji projekt trebaju predstaviti građanima, a ne SDP ili gradska vlast. Složio se da na šibenskom području postoje i drugi lokaliteti pogodni za izgradnju golf igrališta, no situacija je takva da oni koji donose kapital imaju pravo birati i reći koja područja žele.

„Ovaj projekt je od iznimne važnosti za Šibenik, ali i za cijelu Hrvatsku. Imamo taj resurs, ajmo prvo razgovarati, a odluka koju ćemo donijeti druga je priča.“, rekao je Vidović podsjetivši da se za Oštricu trenutno zanimaju dva od top 10 svjetskih investitora, što nije stvar koju se može samo tako odbaciti.

Iz kategorije: Vijesti