Datum objave: 28. Travanj 2024

FLORA DALMATICA / Participativnom radionicom „Robertin park vol.3“, danas završava šibenski festival prirode „Flora Dalmatica“

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Festival prirode „Flora Dalmatica“ završava danas participativnom radionicom „Robertin park vol.3“. Organizatori pozivaju sve zainteresirane sugrađane da sunčanu nedjelju provedu u radovima formiranja zelene površine u čast mladoj šibenskoj arhitektici i aktivistici Roberti Škugor, a u korist gradu i njegovim stanovnicima. Radionicu organiziraju i provode Društvo arhitekata Šibenik i platforma Flora Dalmatica te obitelj i prijatelji prerano preminule arhitektice i aktivistkinje Roberte Škugor s ciljem aktivacije zapuštene zelene površine smještene između veslačkog kluba Krka i jedriličarskog kluba Val, ispod Osnovne škole Juraj Dalmatinac. Dugoročni cilj inicijative je prenamjena zelene površine ispod OŠ Juraj Dalmatinac u Docu, iz mješovite namjene u javni park u Generalnom urbanističkom planu Grada Šibenika i uređenje javnog parka na korist svih stanovnika ovog dijela Grada i kroz uključenost lokalne zajednice u njegovo planiranje i uređenje.
Treći festival prirode „Flora Dalmatica” ove je godine uredio hotel za kukce i biljkoteka koji su predstavljeni jučer ispred Turističko – informativnog centra, odnosno kluba Azimut. S hotelom za kukce Šibenik je dobio sasvim drugačiji hotel, a s biljotekom prvu knjižnicu za biljke, sjemenje i reznice. Biljkoteka će biti postavljena na trajnu lokaciju kako bi svi šibenski zaljubljenici u uzgoj biljaka za vlastite potrebe bez obzira radili se o ukrasnim biljkama ili hrani, imali svoje mjesto za razmjenu.
U sklopu „Flore Dalmatice“ održan je i Zelenarijum - sajam razmjene bilja i sjemenja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3