Datum objave: 27. Prosinac 2023

Šibenčanin Ante Vrban stavio je Hrvatsku na svjetski arhitektonski tron. Već je dobio i nagradu Excellent Architecture za 2024. godinu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najuspješnijih hrvatski arhitekt, Šibenčanin Ante Vrban, s pet svjetskih nagrada struke stavio je Hrvatsku na svjetski arhitektonski tron. Ove godine dobio je posebnu nagradu German Design Award, njemačkog vijeća dizajnera i arhitekata za najbolja dostignuća iz područja produkt i komunikacijskog dizajna te najboljeg pojedinca iz sektora arhitekture i dizajna. Vrban je ovu nagradu osvojio za dizajn hrvatskog paviljona na Dubai EXPO-u u kojem su bili izloženi šibenski botun, srebrni bagatin i šibenska kapa te remen sa šibenskim boulom.
Uz German Design Award, Ante Vrban je osvojio nagradu japanskog vijeća eksperata iz područja arhitekture i dizajna Kyoto Global Design Awards za dizajn zagrebačke Poliklinike Rotim, potom German Design Awardsa, za 2024. godinu u kategoriji Excellent Architecture za interijeru zagrebačkog butika Le Concept by Alex, hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović zatim priznanje Lux Life Leaders in Luxury Awards u kategoriji Best Luxury Architecture Firm za 2024. godinu, a kao dvanaestostruki pobjednik europske nagrade International Property Awards, dogodine postaje član žirija za dodjelu tog prestižnog priznanja.

Iz kategorije: Vijesti