Datum objave: 22. Prosinac 2023

Biskup Rogić ravnateljima odgojno obrazovnih ustanova zaželio da ovoga Božića pronađu jednostavnost pastira i da s tom jednostavnošću krenu prema Isusu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tradicionalni božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova u biskupskoj palači započeo je prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović koja je poručila da u koji god detalj jaslica se ovoga Božića zagledamo, u kojem god liku sebe prepoznamo, sjetimo se da stojimo na izvoru (novoga) života.
-Zato da bi sve započelo ispočetka, nužno je izaći iz samih sebe i u središte života staviti Dijete koje se rađa u Betlehemskoj štalici. Mi smo po prirodi svoga posla istrenirani na izlazak iz sebe na profesionalnoj razini, na ostavljanje starih koncepata i paradigmi i prihvaćanje novih ideja. Božić nas poziva da to učinimo i na osobnoj, da se vratimo doma k sebi drugim putem, poput mudraca koji nakon Betlehema započinju novi hod.
U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Darko Relja ravnatelj Osnovne škole Vidici koji je kazao da su prosvjetni djelatnici čuvari djece, najdragocjenijih članova našeg društva koji su im povjereni te dodao da kao roditelj i ravnatelj želi da se djeca odgajaju u duhu kršćanskih vrijednosti bez takvih vrijednosti bez kojih ne vidimo budućnost naše domovine.
Biskup Tomislav Rogić ravnateljima je zaželio da ovoga Božića pronađu jednostavnost pastira, i da s tom jednostavnošću krenu prema Isusu.
-Valja nam se odazvati glasu savjesti koji neka se ovog Božića pretvori u pjesmu anđela. Valja ugledati zvijezdu vodilju i pod svaku je cijenu slijediti poput kraljeva u dubokoj čežnji susreta s Isusom, Sinom Božjim, mojim i tvojim Spasiteljem. Svatko neka u sebi pronađe onu želju, čežnju susresti Isusa i neka prepozna koje to prepreke stoje na putu do susreta s Bogom. On će nam pomoći da uklonimo prepreke na putu do njega. On će nam dati snage da izdržimo napore puta do njega. Susret s njim je cilj i nagrada i ostvarenje života u punini. Nasljedujmo poniznost pastira, čežnju i nadu kraljeva da nas život dovede Isusu, jer samo je to put do istine koja vodi u život vječni, - kazao je biskup Rogić.

Iz kategorije: Vijesti