Datum objave: 19. Prosinac 2023

55. OBLJETNICA LIGE ZA BORBU PROTIV RAKA / Hrabre žene koje su pobijedile rak ili se bore protiv njega uspješno stale i na modnu pistu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mnogi koji i nisu članovi Lige a borbu protiv raka Šibensko – kninske županije došli su večeras podržati Šibenčanke hrabrog duha  koje su pobijedile ili se još bore s malignim bolestima, a koje su nastupile kao manekenke na modnoj reviji  održanoj u Gradskoj knjižnici.

Nosile su kreacije  šibenskih dizajnerica Sani Design by Đina Grbin, Charlie Design, Design by Roza, Inspire by Patricia, Karmen Herceg Design, i Hand made Sanjak i nakit Deni Designa.

U završnici u kojoj su nosile modele Sani Designa  na „modnoj pisti“ im se pridružila i njegova kreatorica Đina Grbin i dizajner nakita Danijel Hrg podržavajući i na taj način te hrabre žene i sve što radi Liga za borbu protiv raka. Manekenke su bile vedre, rasplesane i dobro uvježbane za hodanje po modnoj pisti.

U publici je bila i 87- godišnja Vlatka Komadina, Šibenčanka koja ima prvu člansku iskaznicu šibenske Lige za borbu protiv raka koju je dobila prije 55 godina, koliko traje i ta udruga.

Prije toga sam bila dobrovoljna davateljica krvi i u izviđačima. Nisam, nasreću imala problema s malignim bolestima, ali sam u Ligu ušla kao znak potpore oboljelima i radi osvještavanja naših građana“, kazala nam je. Upućen je i poziv svim građanima Šibenika Da se uključe u Ligu za borbu protiv raka bez obzira na to jesu li oboljeli ili ne i sa godišnjom članarinom od 5 eura pomogne njezin rad.  To je događanje održano u sklopu programa obilježavanja 55. Obljetnice Lige za borbu protiv raka Šibensko  kninske županije.Održana je i svečanu sjednicu članova, članica i volontera Lige o djelovanju koje je govorila njezina dugogodišnja predsjednica Danći Mihovilčević, dr. med.

"Sve je na razini države počelo 1966. godine u Zagrebu, a vrlo brzo je osnovana i ona u Šibeniku i to u travnju 1968. godine. Gotovo je nemoguće ukratko prikazati opseg rada i navesti sve ljude koji su obilježili rad Lige. Tijekom godine raznim radionicama, obilježavanjima, javnim tribinama i obilaženjem okolnih mjesta, nastojali smo obilježiti ovu važnu obljetnicu",  kazala je dr. Mihovilčević.

Dodijeljene su diplome i zahvalnice svima onima koji su pomogli radu Lige protiv raka, od pojedinaca do udruga i kolektiva.

U programu je sudjelovala Kulturna udruga "Šibenske šuštine", a na prvome katu Knjižnice otvorena je mini izložba fotografija i novinskih članaka posvećena akcijama koje Liga provodi tijekom godina svoga djelovanja.

Iz kategorije: Vijesti