Datum objave: 05. Srpanj 2023

Podignut je spomenik fra Pavlu Silovu franjevačkom prvomučeniku, svećeniku kojeg su 1942. godine ubili partizani u župnoj kući u Promini.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Spomenik fra Pavla Silova franjevačkog prvomučenika, svećenika kojeg su 1942. godine ubili partizani u župnoj kući u Promini podignut je u njegovom rodnom selu Rupama u povodu 81. godišnjice njegove pogibije i obilježavanja 250 .obljetnice samostalnosti župe Rupe.
Misno slavlje povodom otkrivanja spomenika i obilježavanja obljetnice samostalnosti rupske župe predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz koncelebraciju šest svećenika, a svečanosti je  nazočio  i provincijal Provincije presvetog Otkupitelja, fra Marko Mrše. U svojoj propovijedi biskup se osvrnuo na hrabrost fra Pavla koji iako  upozoren o mogućem napadu  nije želio napustiti župni stan i svoje župljane.

Fra Pavao Silov rodio se u Rupama 23. prosinca 1885. godine, pao je kao žrtva partizana 28. ili 29. travnja 1942. godine u Promini. Njegovo mrtvo tijelo prevezeno je najprije u Drniš, a potom na Visovac gdje je dostojanstveno pokopano.

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti