Datum objave: 07. Veljača 2020

NAŠI U SVIJETU / Pogledajte luksuzni cruiser gradnju kojeg u Vijetnamu nadgleda naš Nikica Vučenović, a 2021. će uploviti i u Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski inženjer, zaposlenik Hrvatskog registra brodova Nikica Vučenović  od kraja prošle godine angažiran je na nadzoru gradnje luksuznog cruisera  EMERALD AZZURA koji se za američkog  naručitelja, kompaniju EMERALD WATERWAYS gradi u  vijetnamskom gradu  Ha Longu, a dobra je vijest da će taj cruiser već na svom prvom turističkom putovanju početkom rujna 2021. godine uploviti i u šibensku luku. Prodaja aranžmana je već počela iako se ne nadzire još niti trup budućeg broda.

 

"Stigli smo do 2 posto  gotovosti  golog trupa, a već je počela prodaja aranžmana za ljeto 2021. Kad to vidim gotovo da me hvata panika je imamo samo 541 dan, a dobar dio opreme treba preuzeti diljem svijeta, pa tako i u Kini. Sredinom ožujka letim u Vancouver preuzeti kormila. Ali ovdje se predano radi, a na poslovima zavarivanja i brušenja čelika jednako su zastupljeni muškarci i žene koji cijeli radni dan provedu čučeći",  Nikica Vučenović.

Emerald Azzura je manji, ali luksuzni cruiseru koji će biti dug 110 m i moći će primiti  samo 100 putnika.

 "Ovo je drukčija priča od one s mega cruiserima. Igra se na kartu luksuza, pa tako kabine 1. klase imaju 70 četvornih metara. Bit će vrlo luksuzan. Baš me veselito što je Šibenik na ruti u programu "Best of Italy and Croatia", ispričao nam je Vučenović.

 Cijena sedmodnevnog aranžmana na ovom cruiseru je  prava sitnica - sedmodnevna plovidba  dana od Dubrovnika do Venecije stoji  12.400 eura po osobi.

Iz kategorije: Vijesti