Datum objave: 10. Rujan 2019

U projektu "STUP UP" predlaže se povezivanje Šibenika i otoka trima hibridnim brodovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Siemens izradila je projekt povezivanja Šibenika s otocima novim hibridnim brodovima koji bi održavali frekfentnije, brže i jeftinije linije između Šibenika i Zlarina, Kaprija i Žirja u sklopu projekta koji je danas predstavljenu Šibeniku na završnoj konferenciji Projekta STUP UP u sklopu kojeg je nastao.

STEP UP (Sustainable Transport E-Planer UPgrade IT-HR mobility) je nastavak projekta INTERMODAL kojim se kapitaliziraju rezultati prikupljeni istraživanjima i preporuke za poboljšanja multimodalnog prijevoza. Naime, istraživanjima provedenim tijekom projekta INTERMODAL ustanovljeno je kako postojeće prometne veze ne samo da ne odgovaraju suvremenim životnim potrebama stanovnika već se njima ne može ni učinkovito upravljati turističkim tijekovima tijekom sezone. Stoga je osnovni cilj projekta STEP UP bio promicanje multimodalne mobilnosti putnika na programskom području.

 

Projekt STEP UP sufinancira Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj u okviru programa Prekogranične suradnje Italija - Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta je 951.831,00 €. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 120.220 €, od čega EU sufinancira 102.187,00 € (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju Splitsko - dalmatinska županija i Zračna luka Zadar kao partneri iz Hrvatske. Talijanski partneri na projektu su regija Marche, regija Emilia Romagnia, Grad Lecce i Sveučilište Trst koji su danas u Šibeniku također predstavili ono što su oni napravili u sklopu tog projekta koji se započeo provoditi 2018. godine.
Zahvalujući njemu Šibenik je ove turističke sezone, u srpnju i kolovozu bio povezan izravnim autobusnim linijama sa splitskom i zadarskom zračnom lukom. Sve što je napravljeno predstavio je danas Petar Mišura, pročenik Upravnog odjela Grada Šibenika za gospodarstvo i EU projekte.
"Prije uvođenja ovih autobusnih linija onima koji su iz Šibenika trebali doći do splitske ili zadarske zračne luke trebalo je između dva i pol i 3 sata, a s našim izravnim vezama manje od sat vremena. One su se pokazale opravdanim i potrebnim pa je tako u protekla dva mjeseca tu
autobusnu liniju koristilo 476 putnika prema splitskoj i 1 307 putnika za splitsku zračnu luku. nadam s eda ćemo s tom praksom nastaviti i lani uz potporu Grada Šibenika", kazao je Mišura.

 

Partner u projektu je tvrtka Siemens koja je analizirala postojeće stanje u brodskom prijevozu za šibenske otoke i ponudila svoja rješenja u obliku hibridnih smart brodova koji koristili struju i dizel gorivo.

Ustanovili su da je sadašnji brodski prijevoz neisplativ te da nije prihvatljivi niti s ekološkog stajališta,a najmlađi brod je star 50 godina.
Oni predlažu tri broda za održavanje tih linija i to jedna trajekt i dva brza broda, jedan koji bi povezivao Zlarin i Šibenik, a drugi za Kaprije i Žirje. Modeli brodova koji oni nude već su izrađeni i plove u nekim europskim zemljama, a ove za Šibenik bi gradili u suradnji s lokalnim brodogradilištem ISKROM, kako je kazao njihov predstavnik Marko Bunić.

Petar Mišura je potvrdio da taj  projekt podržavaju i nadležna ministarstva u Hrvatskoj,a već se lobira da se za njega dobije oko 70 posto sredstava iz Europske unije,a prednost je i što on ne traži gotovo nikakva ulaganja u luke i pristaništa.


Promicanjem multimodalnog prijevoza želi se povećati mogućnost korištenja i kombiniranja svih načina prijevoza radi pronalaska optimalnih transportnih rješenja (vlak, trajekt, javni prijevoz, zrakoplov itd.), odnosno omogućiti kvalitetno planiranje na svim razinama. Jedinstvenom informatičkom platformom povezat će se i promovirati sve usluge i načini prijevoza što će stanovnicima i turistima omogućiti jednostavno planiranje prijevoza.

 

Sudionike završne konferenciji pozdravilis u na početku šibenski gradonačelnik Željko Burić i predstavnica regije Marche Emanuela Uzielli.
 

Iz kategorije: Vijesti