Srijeda, 28 Kolovoz 2019 12:47

NA DANAŠNJI DAN: Gradi se umjetno jezero na otoku Zlarinu!

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Gradi se umjetno jezero na otoku Zlarinu!

Šibenski Vodovod u suradnji s resornim državnim institucijama, priopćio je da nakon terenskih izvida i izmjera počinje gradnja umjetnog jezera na otoku Zlarinu. Dosadašnja mjerenja potvrdila su da bi akumulacija oborinskih i bujičnih voda može u cijelosti podmiriti potrebe žitelja otoka Zlarina ne samo za pitkom i potrošnom vodom nego i za zalijevanje vrtova i održavanje okućnica što se dovodi u svezu s unapređenjem kvalitete života i stvaranjem uvjeta za razvoj turizma na Zlarinu. Vijest o početku radova na izgradnji umjetnog jezera na otoku Zlarinu priopćio je zlarinski načelnik ing. Nikola Makale, na današnji dan 28. kolovoza 1934. godine.
Projekt izgradnje brane, čišćenja i uređenja dna budućeg jezera, postavljanje glavnog cjevovododa i glavnu česmu do središta Zlarina finacirati će država, Kraljevina Jugoslavija, kao i troškove izgradnje najsuvremenijeg sustava filtriranja vode. Troškove dovođenja čiste, zdrave i pitke vode do svojih kuća spremni su pomiriti sami Zlarinjani. Prema najavama Nikole Makale, voda će za stalne sve žitelje Zlarina biti besplatna te će se plaćati samo tamo gdje se koristi u komercijalne turističke svrhe.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!