Srijeda, 14 Kolovoz 2019 10:51

Senzor grmljavinskog intenziteta izmjerio je rano jutros 300 udara munje nad Šibenikom

Napisala: 
Senzor grmljavinskog intenziteta izmjerio je rano jutros 300 udara munje nad Šibenikom

Rano jutros preko šibenskog područja prošla je glavnina frontalnog poremećaja koji je bio praćen kratkim, ali intezivnim grmljavinskim nevremenom, piše Šibenikmeteo.. Senzor grmljavinskog intenziteta izmjerio je 300 udara munje od kojih su mnoge bile spektakularne kako se i vidi u priloženim slikama koje je slikao Tomislav Donđivić.

Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše palo je na širem kninskom području gdje je postaja u Kijevu izmjerila 14, u Kninu 13 litara kiše po metru četvornome. U ostatku županije akumulirane oborine kretale su se u prosjeku od 3 do 7 litara, a najmanje je palo na krajnjem jugu. Umjerena bura koja je još sinoć zapuhala donijela je u kombinaciji s oborinama osvježenje pa su se temperature zraka u odnosu na prethodne dane snizile za 10-tak stupnjeva.

U nastavku jutra naoblaka će se postupno raskinuti pa nas od sredine dana uz umjerenu buru i temperature zraka od 24 do 27°C očekuje pretežno sunčano vrijeme.

FOTO:Tomislav Donđivić
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!