Nedjelja, 11 Kolovoz 2019 12:36

FOTO Bili smo na 22. maratonu lađa na Neretvi

Napisala: 
FOTO Bili smo na 22. maratonu lađa na Neretvi

Jučerašnji, 22. Maratona lađa od Metkovića do Ploča, jedna od najatraktivnijih manifestacija na Jadranu, osim 28 lađarskih posada okupio je i brojne političare i osobe iz javnog života, a na posebnom broju za uzvanike bila je i naša ekipa. Bila je tu i osvjedočena prijateljica Šibenika i šibenskih Večeri dalmatinske šansone dr. Nela Sršen, liječnica iz Padove koja se posebno zbližila sa Šibenikom nakon što je presadila jetru pokojnom Arsenu Dediću.

 

Prva je na cilj došla ekipa "Gusara" iz Komina, druga je ekipa "Stablina", dok je treće mjesto zauzela ekipa "Crni put".
Natjecateljske ekipe su na autohtonim neretvanskim plovilima preveslale 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča.

 

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača te bubnjar i parićar odnosno kormilar, a to je natjecanje  odavno je već preraslo u turističku manifestaciju.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!