Datum objave: 20. Svibanj 2019

Vrhunski doživljaj:Sljubljivanje pršuta i vina na tvrđavi Barone u režiji Turističko - ugostiteljske škole

Diana Ferić
Diana Ferić

Turističko - ugostiteljska škola iz Šibenika i pršutana Bel - Cro Trade prezentirali su danas na tvrđavi Barone kako se sljubljuju pršut i kanapeići s različitim namazima i pršutom s debitom i plavinom vinarije Sladić iz Plastova. Rezultat je to njihova dvomjesečna rada i suradnje, a kušali su ga šibensko - kninski župan Goran Pauk sa suradnicima. šibenski dogradonačelnik Paško Rakić , predstavnici gospodarske i obrtničke komore, ravnatelji šibenskih srednjih škola te predstavnici medija.
"Ovom smo radionicom željeli ukazati na gastronomska i enološka bogatstva koja imamo i pokazati kako ih sljubiti", kazala je ravnateljica Turističko - ugostiteljske škole Senka Dodig.

 

Šibensko - kninski župan ponovio je kako mu je drago da je mladima koji se školuju za kuhare i konobare pružena takva praktična edukacija kao i to što se promovira pršut bez kojeg u Dalmaciji nema proslava rođenja, vjenčanja, ali i uz njega se vežu i karmine. "On je više od namirnice, dio naše tradicije. On posebno ljubi vino i dobro je da se naši mladi upoznaju s tim kako to najbolje ponuditi turistima. Pršut i naša vina su i nešto s čim možemo ponosno nastupiti i na europskom tržištu".
Drago Pletikosa, suvlasnik Bel - Cro Trade kazao je kako ga je taj projekt posebno zagolicao jer je uvijek volio ulagati u mlade ljude.

 

 

"Ovim mladi ljudi od kojih će neki sutra biti proizvođači pršuta, a neki ugostitelji dragocjena su ova znanja od toga kako rezati pršut do toga kako ga servirati. To je delicija od koje je u našoj županiji i počela zaštita autohtonih proizvoda", kazao je.

 

Pršutana Bel - Cro Trade poklonila je prije dva mjeseca Turističkoj školi jedan pršut na kojem su oni vježbali rezanje, ali i kombinaciju različitih dodataka koje su danas, uz mentorstvo svojih nastavnika Renate Polegubić Vlaše, Ljiljane Burazer i Ivice Marasovića
sljubili s pršutom i namazima od maslina, avokada, sira s paprikom te ne samo s dinjom, što je kod Talijana neizostavna kombinacija, nego i s avokadom, grožđem, ananasom i sve to uz plavinu i debit i pogled na Šibenik, Kornate pa i Vis s tvrđave Barone.   

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3