Datum objave: 15. Svibanj 2019

DV Osmijeh certifikat "Srebrni status eko škole", Katji Ercegović kandidatura za najpoduzetnicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dječji vrtić Osmijeh iz Šibenika niže uspjehe. Nakon što su nedavno za svoje dodatne programe koje će provoditi naredne dvije godine dobili, zahvaljujući dobrom projektu i trudu, oko 4,1 milijun kuna iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", ovih dana im je uručen i certifikat "Srebrni status eko škole", kao potvrda da već deset godina neprestano imaju status eko - škole. Riječ je o međunarodnom projektu koji u Hrvatskoj provodi udruga Lijepa naša.

 

"Ove smo pedagoške godine provodili projekt "Veliki lov na biljke".Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje. Projekt se temelji na odgojno-obrazovnim principima Zaklade za odgoj i obrazovanje (FEE), a sadrži i praktični dio, aktivnosti koje se temelje na materijalima razvijenim u Royal Botanic Gardens, Kew"; kaže Katja Ercegovića, osnivačica DV Osmijeh koja je s ravnateljicom Frankom Ercegović Kursan i eko koordinatoricom Mateom Lemac primila to priznanje na Državnoj svečanosti eko škola.
Zbog uspjeha u vođenju svog privatnog vrtića i projekata koje provode Katja Ercegovića kandidirana je za Najuspješniju ženu poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj u 2018. godini.


Međunarodni program Ekoškole je razvila Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) kao odgovor na UN konferenciju 1992. godine. Program se službeno počeo provoditi od 1994. godine u Danskoj, Njemačkoj, Grčkoj i Velikoj Britaniji. Danas Ekoškole se provode u više od 59 država svijeta koje povezuju više od 46 000 škola.

Ekoškole su program i sustav nagrađivanja. Škole se nagrađuju Zelenom zastavom sa znakom Ekoškole koja se može izvjesiti na zgradi škole ili izložiti u predvorju. Škole također dobivaju i povelju (certifikat) Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, pravo na logo (znak Ekoškole) koji će se nalaziti na dopisima, stječu mogućnost medijske promidžbe u Hrvatskoj i svijetu... 

Iz kategorije: Vijesti