Datum objave: 01. Svibanj 2019

FOTO Skradin je danas bio jedno od poželjnijih mjesta za izletnike, a i lijepo vrijeme je učinilo svoje

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući prvenstveno 11. Sajmu agroturizma, ali i tradiciji proslave 1. svibnja na Slapovima Krke Skradin je danas vrvio ljudima, većim dijelom upravo domaćim posjetiteljima. Kolone su se cijeli dan prolazile pokraj štandova na Sajmu, skradinske ulice bile su pune šetača, dječja igrališta puna djece, u restoranima gotovo da nije bilo praznog stola. Prepuna su bila i sva parkirališta automobila.

 

Svi izlagači na Sajmu s kojima smo pričali bilo da su prodavali hranu ili suvenire vrlo su zadovoljni broj kupaca i ostvarenim prometom iako su kupci malo grinatali na cijene koje nisu bile sajamske, pogotovo kad je riječ o hrani. Jednako su se dobro prodavali i slavonski specijaliteti poput kulena i kobasica, ali i dalmatinski pršut, panceta i sirevi.
Bilo je interesa i za kupnju suvenira.

 

"Ja sam svake godine zadovoljna prodajom i zanimanjem posjetitelja, ali ove godine pogotovo. Prodala sam 11 šibenskih kapa i to ne onih suvenirskih nego baš onih nosivih, za svaki dan", kazala nam je Dubravka Đurđević, vlasnica domaće radinosti „Šibenik“ .

 

Na sajmu je ove godine bilo oko 170 izlagača iz Šibensko - kninske, Osječko - baranjske i drugih hrvatskih županija.

 

Iz kategorije: Vijesti