Utorak, 30 Travanj 2019 14:53

Otvoren 11. Sajam agroturizma uz vijest da je župan Pauk po treći put postao otac

Napisala: 
Otvoren 11. Sajam agroturizma uz vijest da je župan Pauk po treći put postao otac

Skradinski Sajam agroturizma, koji se održava 13 godinu za redom, prve dvije u organizaciju Udruženja obrtnika Šibenik u Županijske obrtničke komore ,a zadnjih 11 u organizaciji Šibensko - kninske županij,e otvoren je danas na uobičajen način, okupljanjem političara vladajuće stranke te gradonačelnika i načelnika gradova i Općina Šibensko kninske županije, dok su u početku malobrojni građani obilazili štandove  179 izlagača.

. Iove godine prevladavaju hrana i to posebno slavonski specijaliteti te piće i suveniri. U ime Vlade sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Sve je je začinila vijest da je šibensko - kninski župan Goran Pauk dobio treće dijete, sina Bornu pa su mu svi čestitali, a i mnogi su skratili svoje govore, kako je u šali rečeno, da bi župan mogao što prije stići u bolnicu vidjeti suprugu i novorođeno dijete.

 

Tomislav Tolušić je istaknuo da dvije i pol godine obilazi sajmove u Hrvatskoj, ali da mu je skradinski najdraži tog, kako je kazao, optimizma, puno prijatelja i l domaćinske atmosfere koja ga razlikuje od svih ostalih manifestacija tog tipa.

 

"Hrvatska ima najkvalitetnije prehrambene proizvode, vina i rakije i vrijeme je da to pokažemo sebi i drugima. Hvala na optimizmu koji imate, a Ministarstvo poljoprivrede je uvijek uz vas. Bit će mi drago da taj optimizam širimo u budućnosti.Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina zaredom imam priliku biti na ovom sajmu koji ima dušu i koji prezentira najkvalitetnije hrvatske proizvode. Naša jedinstvena gastronomska ponuda razlog je zašto se turisti vraćaju i jedno je od bogatstava naše turističke ponude. Sajam agroturizma je odlična priča i način promocije naših proizvođača", istaknuo je.

 

Nediljko Dujić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik ŽO HDZ -a Šibensko - kninske županije izrazio je nadu da će se kroz narednih pet godina sajam još više razviti zahvaljujući sredstvima Europske unije.

 

Inače, nazočni su bili i kandidati HDZ -a na predstojećim EU izborima, među njima i Dubravka Šuica.

 

"Najveća su vrijednost ovog sajma ljudi iz svih krajeva Hrvatske koji svjedoče uspjeh tamo gdje ga nitko ne očekuje, na hrvatskom selu. Oni su poruka i nadahnuće da je na selu moguće stvarati uspjeh jednako kao i u zemljama kojima stremimo, kazao je u svom pozdravnom govoru Antonio Brajković, gradonačelnik Skradina.

Iako u euforičnom raspoloženju zbog toga što je po treći put postao otac šibensko - kninski župan Goran Pauk se popeo na binu i obećao da će Šibensko - kninska Županija i dalje pružati svu potrebnu pomoć domaćim proizvođačima i OPG -ovima.

„Sajam agroturizma u prvom je redu promocija turizma i poljoprivredne proizvodnje Šibensko-kninske županije, ali s ponosom ističem da se svake godine na Sajmu predstavi i županija partner, ove godine to je Osječko-baranjska županija, stoga Sajam omogućuje interakciju između poljoprivrednih proizvođača, tradicijske gastronomije i turističkih usluga i izvan granica naše županije“ ,kazao je župan u svom prigodnom obraćanju.

 

Partner na ovogodišnjem sajmu je Osječki - baranjska županija, a njihov župan Ivan Andrušić je zahvalio na toj prilici i istaknuo da bi Hrvatska trebala biti prodornija u marketingu svojih proizvoda i agroturizma.

 

Sajam ostaje otvoren i sutra kada se, s obzirom na Praznik rada očekuje veliki broj posjetitelja.  

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!