Datum objave: 16. Travanj 2019

Pogledajte u kakvom spoju gastro tradicije i nove tehnologije će uživati posjetitelji tvrđave svetog Ivana- osmislio Rudi Štefan

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedinstven gastro-vizualni koncept „Dinner and a show – Obsidio“, kao sastavni dio projekta „Revitalizacija tvrđave sv. Ivana“, predstavljen je danas na tvrđavi Barone. Poanta je u tome da će po završetku revitalizacije, na tvrđavi sv. Ivana posjetitelji imati priliku iskusiti jedinstveni doživljaj tradicionalne večere iz vremena nastanka tvrđave vizualno obogaćen 3D video mappingshow-om i akrobatskim nastupom.

„Grad Šibenik obiluje prirodnim bogatstvima i povijesnim nasljeđem, a ovim gastro-vizualnim spektaklom dodatno prezentiramo bogatstvo naše tradicije, kulture i gastronomske ponude koje je već nadaleko poznato. Stavljajući u fokus zaštitu i razvoj upravo tih vrijednosti, primičemo se suvremenom, održivom konceptu turizma,“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Inovativni koncept „Obsidio“ sastoji se od tradicionalne večere, 3D video mappingshowa i igranog dijela, što zajedno čini jedinstvenu interaktivnu cjelinu. Jelovnike koji će se nuditi posjetiteljima osmislio je najbolji hrvatski chefi vlasnik restorana „Pelegrini“ Rudolf Štefan.

„Na meniju od pet sljedova će se naći autohtoni, lokalni proizvodi poput slanih inćuna, srdela i janjetine prezentirani u duhu prošlih vremena, a jelovnici su prilagođeni svakom godišnjem dobu. Posjetitelji će objedovati uz pomoć pribora koji će predstavljati repliku gastronomske opreme 17. stoljeća“, rekao je Rudolf Štefan.

Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata. Igrani dio, koji uključuje angažman glumaca i akrobata, integrira stvarne pokrete u virtualnu stvarnost te zaokružuje ovaj cjelokupni gastro-vizualni koncept. S obzirom na to da na ukupni dojam atrakcije veliki utjecaj ima i sam objekt na kojem se sadržaj projicira, zidine tvrđave dodatno će pridonijeti atraktivnosti ovog spektakla.

„Ponosni smo što na ovom projektu imamo priliku surađivati s vrhunskim gastro stručnjakom, koji je osmislio jelovnik s autohtonim jelima iz doba nastanka tvrđave. Upravo je sadržaj koji se nudi na našim tvrđavama ono po čemu se Šibenik razlikuje od svih ostalih turističkih destinacija, ali i razlog je sve većoj posjećenosti gostiju iz cijeloga svijeta“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

 

Podsjećamo, revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, ukupne površine 18.657 metara četvornih, obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave - sjeverni dio tvrđave poznat kao „Kliješta“ i južni zvan „Zvijezda“. Jednako tako, obnovit će se bedemi te će se uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. Njime će se osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3