Srijeda, 20 Ožujak 2019 09:12

Plaža Rezalište:Uređeno i izgrađeno sve što je bilo planirano,čeka se samo Aqua ski lift

Napisala: 
Plaža Rezalište:Uređeno i izgrađeno sve što je bilo planirano,čeka se samo Aqua ski lift

Izgradnjom pet mulića dovršeno je uređenje plaže na Brodarici. To je bila druga faza koja je obavljena proteklih mjeseci. Mulići su, prema prvotnom projektu trebali biti drveni, ali se investitor, na kraju, odlučio za betonsku varijantu. Koštali su oko milijun kuna, a pola novca je osiguralo Ministarstvo turizma.

Projektanti su naime  bili predvidjeli muliće od egzotičnog drva koje se može nabaviti samo u Indoneziji i stajalo bi oko 800 000 kuna. No Grad je od te varijante odustao.

Mulići nisu namijenjeni vezivanju brodica već za sunčanje kupača, a imaju i estetsku funkciju, kaže Danijel Mileta dogradonačelnik Šibenik.

"Građevinski strojevi su se s plaže povukli. Izgrađeno je sve što je bilo projektirano i planirano. Sada nam predstoji samo održavanje te plaže. Županija je dodijelila koncesiju za aqua-ski lift na vrhu rta, pored mulića još prošle jeseni, ali se ništa ne događa. To je još jedini novi sadržaj na plaži, ali ne ovisi o Gradu", ističe Mileta.

Gradska plaža na Brodarici duga je pola kilometra. Ima 200 parkirnih mjesta, košarkaško igralište, odbojkaško igralište na pijesku, street teretanu, rampu za ulaz invalida u more, natkriveno dječje igralište, zeleni pojas koji odvaja šetnicu od parkirališta te ugostiteljske objekte.

Tematski je podijeljena. Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, središnji dio plaže obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade.

 

Ukupno je stajala oko 11 milijuna kuna, a osim Grada Šibenika novac je osiguralo i Ministarstvo turizma.

Čeka se još ski - lift za koji je koncesiju dobila i tvrtka Wake Park iz Rijeke. Riječ je o investiciji od 4.235.446 kuna, a koncesija je odobrena na rok od 15 godina.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!