Utorak, 12 Ožujak 2019 10:34

Više od 400 vjernika iz Šibenske biskupije krenulo u Izrael, stopama svetog Nikole Tavelića

Napisala: 
Više od 400 vjernika iz Šibenske biskupije krenulo u Izrael, stopama svetog Nikole Tavelića

Vjernici Šibenske biskupije, njih čak 413, krenuli su jutros, 12. ožujka u ranim jutarnjim satima na hodočašće u svetu Zemlju predvođeni biskupom Tomislavom Rogićem. Proći će tragovima svetog Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca koji je podnio mučeništvo u Svetoj Zemlji. Ovo je prvo hodočašće vjernika Šibenske biskupije u Svetu zemlju, nakon dvije tisućite godine kada je hodočastilo sto vjernika

Hodočašće je organizirano kao priprava za predstojeći jubilej „Pedeset godina od kanonizacije Nikole Tvaelića“ koji će se proslaviti 2020. godine, kazao nam je i sam hodočasnik rektor nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić.

Duhovni voditelj hodočašća je fra Tomislav Glavnik, a hodočašće je organizirala agencija G – Tour iz Međugorja i udruga Sveta Zemlja. Kako je naglasio direktor agencije Davor Ljubić, šibensko hodočašće najveći je organizirani odlazak Hrvata u povijesti u Svetu Zemlju.

Hodočasnici su krenuli autobusima iz Šibenika, a potom će sa dva aviona letjeti iz Splitskog aerodroma za Tel Aviv, prenosimo s portala Šibenske biskupije

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!