Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 13:29

Grad Šibenik preuređuje u Rokićima staru zgradu za potrebe šibenskog HGSS-a

Napisala: 
Grad Šibenik  preuređuje u Rokićima staru zgradu za potrebe šibenskog HGSS-a

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je danas objekt tzv. Stare pošte u Rokićima gdje su započeli radovi na uređenju prostorija koje će koristiti Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Šibenik.

„Projekt adaptacije ovog objekta iznimno je važan, kako za Grad Šibenik, tako i za sve članove HGSS-a. Veseli nas što smo osigurali prostor za rad vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, ali istodobno realizacijom projekta rješavamo jedan komunalni problem. Sanirat će se derutni i zapušteni objekt, urediti pristupni putovi i okoliš, a sve to nadomak velike gradske četvrti“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, priopćili su iz njegovog ureda. 

Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je na korištenje, bez plaćanja naknade, šibenskom HGSS-u na rok od 15 godina.

„U tijeku su radovi na prvoj fazi uređenja objekta, a svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine. Prema idejnom rješenju, u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti te spavaonice dok će u prizemlju biti uređen prostor za sastanke.“, kazao je pročelnik Stanice Šibenik Mislav Čupić.

Šibenski HGSS ima ukupno 47 članova.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!