Datum objave: 28. Siječanj 2019

Turistički vodiči vas pozivaju da im ispričate svoje priče i na jedan dan postanete vodič

Diana Ferić
Diana Ferić

Građani Šibenika koji imaju zanimljive priče o lokacijama i načinu života u povijesnoj jezgri Šibenika dobili su priliku da 23. veljače, u povodu dana turističkih vodiča, postanu i sami turistički vodiči zahvaljujući akciji koji je osmislila Udruga turističkih vodiča Sveti Mihovil Šibenik pod nazivom "Ispričaj mi svoju priču".

 

Pozivaju građane da napišu svoje zanimljive priče i dogodovštine i ubace ih u posebnu kartonsku kutiju koju su postavili u prizemlju Gradske  knjižnice uz obavezan kontakt. Članovi te udruge će ih, kada sve što dobiju , pročitaju pozvati i predložiti im da te subote oni, uz njihovu pomoć vode Šibenčane po povijesnoj jezgri i ispričaju im svoje priče.

 

"Već nam je postalo suhoparno da mi na tim besplatnim turama koje organiziramo tog dana za naše sugrađane pričamo zanimljivosti iz povijesti Šibenika. Želimo to obogatiti ovom "živom poviješću", detaljima i pričama iz stvarnog života, onime što su neki naši sugrađani doživjeli ili što su im ispričali njihovi roditelji, djedovi bake"; kazala nam je Tina Biluš, predsjednica Udruge turističkih vodiča "Sveti Mihovil":

 

I to nije sve. Dogovaraju s Foto klubom Šibenik da to neobično vođenje po povijesnoj jezgri Šibenika njihovi članovi zabilježe foto aparatom i da se fotografije prikaži na izložbi koja može funkcionirati u različitim prigodama. 

Iz kategorije: Vijesti