Datum objave: 19. Siječanj 2019

ŠKOLA KOŠARKE DRAŽEN PETROVIĆ: Mala škola za novi velike šibenske košarkašice i košarkaše

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski projekt koji omogućava djeci predškolskog uzrasta da se bave sportom koji vole i prve korake uče od profesionalnih trenera i kineziologa, odlično je prihvaćen i daje (ne)očekivano dobre rezultate.

Iako je projekt sportske edukacije djece predškolskog uzrasta, kojeg su pokrenuli Grad Šibenik i Zajednica sportova Grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, bio zamišljen da se djeci omogući bavljenje sportovima koji ih zanimaju, najviše zainteresiranih na startu je bilo za košarku, dio projekta kojeg provodi Škola košarke "Dražen Petrović".

Svi treninzi za male košarkašice i košarkaše besplatni su, a na pouku iz košarke koja samo naoko izgleda kao neobvezna igraonica, redovito dolazi više od tridesetoro djevojčica i dječaka. Treninzi se održavaju tri puta tjedno u dvoranama osnovnih škola Tina Ujevića, Jurja Dalmatinca, Jurja Šižgorića i Petra Krešimira IV. te osnovne škole Vidici.

-Iako smo krenuli s košarkom, vrlo brzo ćemo taj model primijeniti i na druge sportove za koje djeca budu zainteresirana, kaže Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika, Cilj  projekta je da se našoj djeci omogućiti ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Treninzi i stručna poduka djece besplatni su zato što želimo i roditelje educirati da je dobro i korisno da sport bie način života njihove djece i njihovog zdravog života.  

-Trenutno imamo više od 30 djece koja nam dolaze na poduku. To je iznad naših očekivanja. Uvjeren sam da bi djece bilo i više da smo krenuli već na početku školske godine. To ćemo nadoknaditi iduće godine, a siguran sam da će djece biti daleko više tim prije jer će poduka i korištenje svih sportskih rekvizita dalje biti besplatni, kaže Josip Milaković, tajnik Škole košarke "Dražen Petrović".

Košarku zajednički treniraju dječaci i djevojčice. Njihovom uzrastu prilagođene su lopte i koševi, a u maloj školi košarke za nove velike šibenske košarkašice i košarkaše s njima rade  treneri iz Škole košarke "Dražen Petrović", Zoran Huljev i Ante Nerber

Klikni na:  https://youtu.be/mnHlrXXLLLo i pogledaj na našem youtube kanalu kako radi mala šibenska škola za buduće velike košarkašice i košarkaše. 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3