Datum objave: 02. Siječanj 2019

Gradonačelnik Burić i župan Pauk sa suradnicima obišli prve bebe rođene u 2019. godini

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelni ljudi Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije proveli su prvo radno jutro u 2019. u obilasku rodilišta.
Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić posjetili su danas rodilište Opće bolnice Šibensko kninske županije gdje je jučer, 01. siječnja u 11:55 sati rođena prva beba u Šibeniku, dječak Janko Klarić.

Njegovoj majci Ruži gradonačelnik i zamjenik čestitali su na prinovi u obitelji, poželjeli im mnogo zdravlja i sreće te uručili prigodne poklone. Dječak je pri porodu bio težak 4,300 grama i dug 53 centimetra. Drugo je dijete u obitelji Klarić.

Sve najbolje u novoj godini gradonačelnik je zaželio i djelatnicima šibenskog rodilišta.
Tijekom 2018. godine u šibenskom rodilištu rođeno je 570 djece.
Župan šibensko - kninski Goran Pauk danas je u pratnji svojih zamjenika Nikole Blaževića i Anje Šimpraga, s gradonačelnikom Knina Markom Jelićem posjetio rodilište Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu u kojem je u drugoj minuti 2019. godine prvi put zaplakala djevojčica Mia Ćibarić, prva novogodišnja beba rođena u Šibensko-kninskoj županiji i jedna od prvih ovogodišnjih beba u Hrvatskoj.

Malena Mia pri porodu je težila 3440 grama a duga je 49 centimetara. Župan Pauk i zamjenici čestitali su Mijinoj mami Filomeni te joj uz prigodni buket cvijeća darovali poklon bon u iznosu od 1000 kuna.

Danas, 2. siječnja u istom rodilištu, carskim rezom na svijet je stigla još jedna beba, maleni dječak.

Kninsko rodilište bilježi pozitivan trend u broju poroda s obzirom da je u 2018. godini rođeno 168 beba u odnosu na 2017. godinu kada ih je rođeno 148.
 

Iz kategorije: Vijesti