Datum objave: 27. Prosinac 2018

LIONS KLUB ŠIBENIK: Dječjem odjelu uručen aparat za dječju dijagnostiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko - kninske županije, predstavnici Lions kluba Šibenik i ženskog Lions kluba Luca, uručili su danas vrijedni prenosivi aparat za dječju dijagnostiku vrijedan više od 20 000 kuna.

Novac za kupnju ovog dragocjenog aparata prikupljen je na ovogodišnjem humanitarnom Lions Martinju koje je održano u restoranu Atrij. Zahvaljujući odličnoj organizaciji i neočekivano velikom broju donatora, prikupljeno je i više sredstava nego što se očekivalo pa će šibenski Lionsi i Luce, Dječjem odjelu darovati i udobne ležaljke za majke koje ostaju u bolnici uz svoju djecu.

Uređaj je primila glavna sestra Dječjeg odjela Dragana Cigić, a Lionsima i Lucama u ime Opće bolnice Šibensko - kninske županije, djece, roditelja i djelatnika zahvalila im je Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice.

Uređaj koji mjeri i nadzire vitalne životne funkcije malih pacijenata Lionsi su Dječjem odjelu darovali na prijedlog specijalizanata dr. Klare Čogelja i dr. Mate Ježine.

Ante Bašić, predsjednik Lions kluba Šibenik kazao je kako taj klub čiji je smisao humaitarno i dobrotvorno djelovanje, ove godine zbog toga što je Hrvatskoj nužna demografska obnova odlučili dati svoj doprinos što boljoj zdravstvenoj skrbi o djeci.
-Ako ovim uređajem spasimo samo jedan dječji život, spasili smo svu djecu svijeta, kazaop je Ante Bašić te naglasio da je ovogodišnje Lionsovo Martinje bilo iznimno uspješno, a da je cijela akcija nadmašila očekivanja zahvaljujući izdašnoj pomoći gradova i općina te poduzetnika i dobrotvora koji nisu članovi Lionsa, ali su podržali ovu akciju čiji je cilj unapređenje zdravlja djece.

Šibenski Lionsi u ovoj su akciji imali potporu Lions Distrikta 126 – Hrvatska te Lions klubova iz Zadra, Splita, Trogira.

Šibenski Lion klub kojeg su 1999. godine na inicijativu slavnog šibenskog pjevača i humaniste Vice Vukova zajedno s njim utemeljili profesor Ivo Livaković, književnik Ivo Brešan i pravnik Ivo Rude, iduće godine obilježava 20. godišnjicu svog postojanja. Tijekom svog postojanja članovi kluba prikupili su pomoć čija novčana vrijednost prelazi milijun kuna. Osobito je vrijedno zabilježiti da su šibenski Lionsi bili prvi koji su, pristupajući klubu, potpisali donorske kartice i prihvatili posmrtnu obvezu doniranja svojih organa onima kojima su oni neophodni da bi nastavili živjeti. Među brojnim dobrotvornim akcijama koje je Lions klub Šibenik proveo osobitu pozornost zaslužuju priredbe "Pjesmom protiv mina" i "Klapska pisma dušu liči" zahvaljujući kojima je prikupljen novac za razminiranje te pomoć za stradale u katastrofalnom potresu u Japanu. Osim toga spomena su vrijedne manifestacija "Noći mladog vina", dobrotvorna regata "Jedrima protiv droge" te izravna pomoć Domu zdravlja u Drnišu, Komuni sv. Ante Padovanskog u Nuniću kao i pojedincima kojima je pomoć bila neophodna da bi se spasili od sljepoće i izliječili.

Lions klub Šibenik i ženski klub Luce, imaju 24 člana te vrijedan podmladak koji je, poput starijih članova, spreman odricati se i raditi za opće dobro odnosno dosljedno provoditi moto Lions kluba koji glasi: Mi služimo!

 

Iz kategorije: Vijesti