Datum objave: 25. Prosinac 2018

Polnoćka u šibenskoj katedrali:Božić je dolazak neizmjerne Božje ljubavi koja pobjeđuje žalost

Diana Ferić
Diana Ferić

„Božićem smo pozvani na dvije stvari: ljubav i poniznost. Za to valja svoja srca isprazniti od sebeljublja i uznositosti, sebičnost i oholost, izvori svih grijeha. Ako od toga očistimo svoja srca i u njima će se dogoditi jaslice, Betlehem. Tada se Bog može utjeloviti i stanovati i u nama kao u boravištu koje mu pripada“, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić na misi polnoćki u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.
U homiliji je ukazao kako je Božić dolazak neizmjerne Božje ljubavi za čovjeka koja može pobijediti svaku žalost i tjeskobu. „Bog je došao spasiti nas od naše sebičnosti i oholosti koje nas upropaštavaju. Došao nam je pokazati što je ljubav i poniznost u kojima se događa oproštenje, izmirenje, radost života koja nadvladava sve protivštine s kojima se čovjek suočava“.

„Božić donosi svjetlost u tminu, umnaža radost, lomi jarmove, lomi šibe goniča. Zato, braćo i sestre, punim srcem pjevajmo Gospodinu koji sve s nama želi podijeliti, koji želi biti dio našega života, naš suputnik i svjetionik, naša životna snaga, izvor ljubavi jednih za druge, oproštenje i mir duše, radosni novi polet usprkos teškoćama. On je naša nada, naše ohrabrenje, naš cilj sada i u vječnosti!“, poručio je, među ostalim, šibenski biskup brojnim vjernicima.
Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar Marinko Mlakić, župnik katedrale don Krešimir Mateša i ekonom biskupije i biskupov tajnik don Roko Glasnović, prenopsi agencija IKA.
FOTO:IKA  (Ivo Kronja)

Iz kategorije: Vijesti