Datum objave: 15. Prosinac 2018

Među najstomatolozima dvoje rođenih Šibenčana - Aleksandra Pavelić i Marijan Baranović

Diana Ferić
Diana Ferić

Među najdoktorima koji su proglašeni ovih dana prema glasovanju na portalu. Najdoktor dvoje je stomatologa koji su rođeni Šibenčani iako više ne žive u Šibeniku – Aleksandra Pavelić i Marijan Baranović, koji je proglašen najboljim oralnim kirurgom.

„Doktorica je vrlo stručna i profesionalna. Svaki strah od posjeta stomatologu nestaje uz ugodnu atmosferu, nasmijanu doktoricu i ljubazno osoblje. Doktorica maksimalno izlazi u susret pri dogovaranju termina i nema čekanja u čekaoni. Pacijent je uvijek na prvom mjestu“ ili  „Najbolja doktorica! Od mojih strahova zbog kojih sam odbijala ići stomatologu došlo je do toga da bih kod nje mogla ići svaki dan. Ljubazna, draga, nježna, stručna i apsolutno SVE će napraviti za svog pacijenta. Što god zatrebate, ona je u svako doba dostupna i voljna odmah pomoći. Sve pohvale!“, samo su neke od pohvala koje su pacijenti napisali na portalu Najdoktor, a odnose se na Aleksandru koja se rodila u Šibeniku i u njemu je porvela mladost, ali je nakon studija ostala živjeti i raditi u Zagrebu.

„ Sigurno da je ovakvo priznanje od naših pacijenata na neovisnom portalu. Najdoktor je velika čast, ali i obaveza stoga mi koji samo radimo svoj posao najbolje što možemo jednostavno shvaćamo to kao potvrdu da radimo dobro ali možemo uvijek i bolje. Mene je ovom pozivu privukla zapravo činjenica i osjećaj da je odlično napraviti nešto što pomaže ljudima, što ih prvenstveno liječi, ali i čini sretnim jer lijep i zdrav osmijeh čini sretnog i samopouzdanog čovjeka. Kod nas se ljudi osjećaju dobro jer radimo strpljivo,polako sve im objasnimo a uz to opuštena je atmosfera imamo dovoljno vremena za svakog i ravnamo se time da ono što bi nama odgovaralo opuštena glazba, relaksirajuća aromaterapija i činjenica da se svaki problem može riješiti vjerojatno pacijenti prepoznaju i ta sinergija među nama dovodi nas zajedno do dobrih rezultata“, kazala nam je. 

Aleksandra je kći Dragutina Meića, dramskog umjetnika koji je djelovao i u Šibeniku i puno napravio za kazališni život, a u Šibeniku su mu se rodile četiri kćeri. Njegov je uspješan rad prekinula prerana smrtu, u 35. godini. Aleksandra je vezana za Šibenik i „puna su joj usta“ njenog rodnog grada.

"Šibenik je moj grad u kojem smo stvarno bili generacija kojoj ništa nije bilo teško. Mislim da smo svi nekako mislili da osim škole moramo ići i u glazbenu školu i na sve moguće aktivnosti ,raditi i uživati na Festivalu djeteta ,kasnije pjevati u Kolu ukratko iskoristiti sve ono što nam je naš grad pružao, a mislim da je pružio puno. Osim toga, cijeli sam život zahvaljujući glazbenoj školi i zboru Zdravo maleni i Kolu pjevala. Nastavila sam i u Zagrebu u Ivanu Goranu Kovačiću i uživala u prekrasnom osjećaju muziciranja u velikim koncertnim dvoranama s mojim Goranovcima. Šibenik posjećujem ljeti i to mi naravno nije dovoljno . Neki ukradeni vikend u proljeće ili jesen svaki me put vrati u neko drugo ležernije vrijeme. Uloga našeg oca u kulturnom životu Šibenika je velika ali mislim da je i on to jednostavno odrađivao najbolje što je mogao i pokušavao uvijek nešto novo ,drugačije povezujući ljude,mlade,djecu smišljajući načine kako ih povezati i učiniti svakog od njih važnim ,neizostavnim, iznimnim. Uživam i danas u dobroj predstavi,koncertu,izložbi ,filmu ,dobroj glazbi i mislim da mi je to ostavio u nasljeđe“, iskreno priznaje Aleksandra.

 

Među najdoktorima je i Šibenčanin Marijan Baranović koji živi u Slavonskom Brodu. Zaposlenik je Opće bolnice „dr. Josip Benčević“ od 2001.godine, a radi i u privatnoj ordinaciji dentalne medicine Baranović. Proglašen je naj oralnim kirurgom. Pacijenti redom pišu kako im je pomogao savladati strah od stomatologa, da je uvijek strpljiv, pažljiv, temeljit, ljubazan... i nadasve stručan.
 

Iz kategorije: Vijesti