Četvrtak, 13 Prosinac 2018 11:57

Dr. Ljiljana Zmijanović predstavila javnosti svoju doktorsku disertaciju i mlade glazbenike

Napisala: 
Dr. Ljiljana Zmijanović predstavila javnosti svoju doktorsku disertaciju i mlade glazbenike

Šibenska znanstvenica Ljiljana Zmijanović koja je u travnju ove godine obranila svoju disertaciju i stekla status doktorice znanosti, predstavila je u Muzeju grada Šibenika, svoj rad javnosti.

Doktorsku disertaciju „Održivo integralno upravljanje zaštićenim područjima“ Ljiljana Zmijanović obranila je na Poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju „Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu“ pod mentorstvom dekanice prof. dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Uvodnu riječ održao je gospodin Davor Pažanin, nekadašnji načelnik za obavještajne poslove i zapovjednik brigadnih izvidnika u Domovinskom ratu, Ljiljanin ratni zapovjednik koji je govorio kako je upoznao Ljiljanu Zmijanović i kako ga se dojmilo saznanje da je 1991. godine napustila studij ekonomije i priključila se obrani Domovine u elitnim postrojbama Hrvatske vojske. U programu su sudjelovali profesori i učenici Ekonomske škole u Šibeniku. Učenik Stipe Ljubetić vodio je najavu, a diskusija je vođena nanakon izlaganja.

U kratkom ekspozeu Ljiljana je na jednostavan način obrazložila svoja nastojanja u znanstvenoj potrazi za održivim modelima upravljanja zaštićenim područjima i ukazala na značaj ekonomije u iznalaženju rješenja. Posebno je istaknula značaj i potrebu prilagodbe klimatskim promjenama i korištenje inovativnih informacijskih i komunikacijskih tehnologija za razvoj.

Predstavljanje doktorske disertacije u Muzeju grada Šibenika svojim su nastupom uveličali talentirani učenici Glazbene škole „Ivana Lukačića“; violončelistica Nina Lucia Perina i pijanist Tedi Trkulja, koji su osvojili drugu nagradu na državnom natjecanju u Zagrebu, koje je za nastup pripremila prof. Vanja Bošnjak, uspješna mlada glazbenica, klarinetistica Marta Burazer, uz klavirsku pratnju profesorice Gordane Pavić te mladi pijanisti Lucija i Jakov Zmijanović, koje je za nastup pripremila profesorica Tina Krnić.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!