Datum objave: 16. Studeni 2018

Županija predstavila projekt pomoći vinarima u plasiranju njihovih vina u Hrvatskoj i šire

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt Taste Šibenik – Knin County koji je Šibensko – kninska županija pokrenula u kolovozu ove godine s ciljem promoviranja i boljeg pozicioniranja županijskih vinara na vinskoj karti Hrvatske i šire predstavio je danas na tvrđavi Barone župan Goran Pauk sa suradnicima.

Među prisutnima su osim vinara bili i predstavnici gradova i općina, Hrvatske gospodarske komore, Savjetodavne službe, Razvojne agencije, Hrvatske poljoprivredne agencije i Turističke zajednice.

Župan Pauk je istaknuo kako županija godinama osigurava podršku vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji putem subvencije iz županijskog programa razvoja poljoprivrede, kroz pokroviteljstvo Susreta vinara i drugih manifestacija vezanih za vinogradarstvo i vinarstvo.

“Slobodno mogu reći da imamo izvanredna vina u županiji. Tu kvalitetu potvrđuju nagrade i priznanja brojnih sajmova i događanja, ali još uvijek većini je problem plasman svojih vina. Za ulazak na tržište, restorane, boutique i prodaju tek rijetki su se izborili“, rekao je župan Pauk te napomenuo da je ideja ovog projekta bila stvoriti prepoznatljivu vinsku destinaciju dok je cilj projekta omogućiti platformu na kojoj će naši vinari dobivati ali i dijeliti informacije vezane uz eno i gastro scenu.

Svi okupljeni imali su prilike vidjeti atraktivne video uratke na temu Babić i Debit objavljene na FB i instagram stranici projekta, kreiranoj u rujnu ove godine i koji do danas imaju preko 120 tisuća pregleda.

„U sklopu ovog projekta fotografirani svi vinari u županiji i istaknute su njihove posebnosti. U nadolazećem razdoblju naglasak je daljnjoj promociji izvrsnosti vina i vinara naše županije“, istaknula je v.d. pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović.
 

Iz kategorije: Vijesti