Datum objave: 22. Listopad 2018

Četvero inovatora šibenskog Društva Faust Vrančić nagrađeni medaljama na Međunarodnom sajmu u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski inovatori uspješno su se predstavili na 16. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2018. koja je održana Zagrebu je od 18. do 20.listopada 2018. g. održana. Nastupili su s četiri inovacije i svaka je dobila medalju, priopćili sui z tog Društva.

Za inovaciju “ Me. MUM” inovatorica MAJA BUJAS dobila je zlatno odličje kao i firma AMPLIFICO d.o.o. za svoju inovaciju “ Pametna parking barijera”- “PARKLIO”.
Brončanim odličjem nagrađeni su inovatori RADOVAN VUKŠA za “Tresač maslina s fleksibilnim okretnim grabljicama” i IVICA GULIN za “Uređaj za učinkovito doziranje kemikalija u vodovodne mreže “.

Inovacija “ PARKLIO” već je u proizvodnji i prodaje se u 10 zemalja Europe!
Inovacija “Me. MUM“ upravo kreće u proizvodnju i prema iskazanom interesu posjetitelja mogla bi se naći u prodaji širom svijeta.

“Tresač maslina” mogao bi biti velika pomoć maslinarima u predstojećoj berbi
dok “ Uređaj za doziranje kemikalija “ donosi znatne uštede sustavima u vodoopskrbi.

PAMETNA PARKING BARIJERA „ PARKLIO“
Parklio je parking barijera upravljanja pametnim telefonom koja štiti vaše parking mjesto i omogućava dijeljenje sa drugima. Jednostavno se instalira. Otporna na vandalizam. Uz solarno napajanje baterija, uređaj ima veliku autonomiju djelovanja. Barijera detektira odlazak automobila i automatski se zatvara. Dijeljenje ključeva s turistima, članovima obitelji ili zaposlenicima obavlja se putem mobilne aplikacije te nije potreban dolazak na lokaciju.

Me.MUM
Napredna mobilna aplikacija i povezani uređaj namijenjen određivanju najplodnijih dana kod žena s ciljem lakšeg ostvarenja trudnoće. Uređaj spojen s pametnim telefonom analizira kap sline i detektira luteinizirajući hormon čija je prisutnost nužna za ostvarenje trudnoće. Aplikacija koristi napredne tehnologije umjetne inteligencije, machine learning, te kroz nekoliko ciklusa može odrediti vrijeme slijedeće ovulacije. MEMUM daje ženama koje žele zatrudnjeti individualni pristup njihovim stvarnim podacima.

TRESAČ MASLINA S FLEKSIBILNIM OKRETNIM GRABLJICAMA
Kompaktan berač male težine i velike učinkovitosti pogodan za male OPG-ove. Izborom materijala u skladu s najnovijim sigurnosnim trendovima. Posebna izvedba rotacionog mehanizma omogućava visoku trajnost i jednostavnost održavanja. Smjer padanja otresenih plodova može se po želji usmjeravati za razliku od postojećih Tresača koji ih raspršuju. Mali je postotak oštećenih plodove i otkinutog lišća.

UREĐAJ ZA UČINKOVITO DOZIRANJE KEMIKALIJA U CJEVOVODNE SUSTAVE
Uređaj omogućava precizno doziranje kemikalija u prostor cjevovoda. Instalacija , demontaža i održavanje su jednostavni. Smanjuje mogućnost kristalizacije kemikalija na mjestu doziranja. Time se povećava trajnost sustava za doziranje i produljuje se servisni intervali. Prilikom servisa ne zahtijeva zatvaranje cijelog cjevovoda ili cjevovodne sekcije čime se ostvaruju znatne uštede a vodoopskrba se ne mora prekidati.


 

Iz kategorije: Vijesti