Datum objave: 29. Rujan 2018

ŠIBENSKI TRUBADURI – Repriza prve epizode danas na HTV4 u12.30 i HTV3 u13.25

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva epizoda „Šibenskih trubadura“, dokumentarnog filmao koji priča priču o Šibenčanima koji sami uglazbljuju vlastitu poeziju i pjesmom slave ljepotu svoga grada, ljubav, svoje djevojke, žene i majke, običaje i tradicije, a uz to čuvaju materinji jezik i blaga svog zavičaja, nakon premijere na prvom programu HTV-a 27. rujna, bit će reprizirana već danas i to u dva termina: na HTV4 u12.30   i    HTV3 u13.25.

U prvoj epizodi sudjeluju i pjesme izvode Vladimir Vlađa Nalis, Svetin Milutin Mačak, Josip Bašić, Vedranko Šikić Balara, Joso Gracin, Građanin Josip, Zoran Košuljandić i Kristijan Kike Goja.

U drugoj epizodi koja će biti premijerno prikazana 4. listopada na HTV1 u 11,10 sati sudjeluju još i Krešimir Šakić, Mate Skračić, Marinko Miše, Tony Dadić i Igor Lokas

Film govori o tome kako su tijekom referenduma o najpopularnijoj šibenskoj pjesmi svih vremena koji je proveden 2016. godine, Šibenčani počeli glasovati za pjesme koje se nisu mogle naći na nosačima zvuka niti su ikada emitirane na radiju, a ipak su poznate i popularne. Ispostavilo se ta te divne pjesme koje govore o zavičaju, načinu života i ljubavi, stvara petnaestak Šibenčana koji međusobno nisu ni na koji način povezani, a ipak dišu istom ljubavlju prema svom gradu, zavičaju i domovini.

Kako je bilo na snimanju završnih scena "Šibenskih trubadura" na velikom koncertu kod crkve sv. Nikole u Zlarinskom prolazu? Pogledaj video na nšem facebook profilu i uživaj u pjesmi "Kaiću stari" Jose Gracina.

Scenarist i redatelj: Ivo Kuzmanić
Istraživač i narator: Stanko Ferić
Snimatelj: Dušan Vugrinec
Montažerka: Davorka Feller
Autor glazbe za špicu: Alan Bjelinski
Producent: Stjepan Erić
Urednik: Aleksej Pavlovsky

 

Iz kategorije: Vijesti