Četvrtak, 27 Rujan 2018 21:26

Otvorena izložba „Ante vitez Šupuk i njegov grad“

Napisala: 
Otvorena  izložba „Ante vitez Šupuk i njegov grad“

„Ante vitez Šupuk i njegov grad“, naziv je izložbe posvećene Anti Šupuku (21. 8. 1838. - 11.4. 1904.), tvorcu modernog Šibenika vizionaru, političaru i poduzetniku koji je znanje, utjecaj, moć i sposobnosti koristio kako bi svom Šibeniku donio razvoj, otvorena je večeras u Muzeju grada Šibenika.

Izložba je postavljena u povodu obilježavanja 180. obljetnice rođenja Ante Šupuka, jedne od najznačajnijih ličnosti u povijesti Šibenika, a organizirali su je Državni arhiv u Šibeniku i Muzej grada Šibenika. Autor izložbe je povjesničar Gojko Lambaša, a postav je djelo Ante Grcića Filipovića.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić, a uz brojne uzvanike i štovatelje djela Ante viteza Šupuka, bili su nazočni potomci Ante viteza Šupuka.

Ova izložba privi je cjelovitiji prikaz života i djela Ante Šupuka, čovjeka koji je neizmjerno zadužio Šibenik, ali i Hrvatsku što mu na nacionalnoj razini nikada nije na priznato niti je njegovo djelo valorizirano.

Za nadati se je da je izložba koju bi svaki Šibenčanin morao pogledati, početak sustavnog izučavanja privatnog života, političkog djelovanja i naprednih, vizionarskih projekata koje je ostvario tijekom 30 godina koliko je krajem 19. i početkom 20. stoljeća obnašao dužnost načelnika općine Šibenik i grada Šibenika.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!