Datum objave: 24. Rujan 2018

NA DANAŠNJI DAN – Uhićeni šibenski pedofili i vlasnice tajnog bordela za blud s djecom

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija uhitila je i pritvorila veći broj Šibenčana osumnjičenih za pedofiliju, seksualno općine s maloljetnim djevojčicama i dječacima. Osim za sada nepoznatog broja uhićenih muškaraca među kojima, kako doznajemo, ima puno uglednih i imućnih Šibenčana, odvjetnika, liječnika i općinskih dužnosnika, uhićene su i A. Beroš i M. Ninić, vlasnice tajnog bordela za blud s djecom.

Policija nije priopćila imena uhićenih ni njihov točan broj, a jedine poznate uhićene osobe su vlasnice tajnog bordela koje policija tereti da su nagovarale djevojčice na blud, podvodile zainteresiranoj klijenteli dječake u dobi ispod dvanaest godina te s nekim siromašnim obiteljima sklapale novčane ugovore o radu njihove djece na pružanju bludnih usluga.

Ovaj slučaj dogodio se na današnji dan 24. rujna 1934. godine. O njemu je objavljena tek kratka i nepotpuna vijest u novinama. Ta vijest nastala je drastičnom cenzurom izvornog teksta. Iz njega su izostavljeni svi podaci o uhićenoj gospodi, a spominju se samo dvije Šibenčanke „koje su nagovarale neke djevojčice na blud“.
Prema dostupnim podacima ovaj slučaj nikada nije dobio sudski epilog. Ni jednom od uhićene šibenske gospode i općinskih dužnosnika optuženih za pedofiliju nikada nije suđeno, a taj slučaj nikada više nije spomenut ni u šibenskim ni u splitskim novinama koje su imale rubrike s vijestima iz Šibenika.

(Rekonstruirano prema zapisima šibenskog novinara Manfreda Makale)
 

Iz kategorije: Vijesti