Datum objave: 19. Rujan 2018

Promotor Šibenika:Rudi Štef u Parizu predstavio hrvatsku kuhinju s neizostavnim šibenskim pidoćama i pršutom iz okolice

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslavljeni šibenski chef Rudi Štefan, vlasnik Michelinove zvjezdice sudjelovao je u prezentaciji hrvatske gastronomije u poznatom pariškom restoranu „La Scene“ na ekskluzivnoj #croatiafulloflife večeri koju je uz njega pripremali Chef Stéphanie Le Quellec ,a u organizaciji Hrvatska Turistička Zajednica i Michelin Guide. U tomu nije zaboravio grad iz kojega dolazi pa su jela, temeljna na šibenskoj pidoći i pršutu bila puna „okusa i mirisa“ Šibenika i njegove okolice.

 

„Kroz povijest je francuska gastronomija imala veliki utjecaj na hrvatsku kuhinju te se je zadržala kao sastavni dio hrvatskog gastronomskog naljeđa. Meni osmišljen od strane chefova za ovu priliku naslanja se na tu stoljetnu povezanost“, napisao je na svom facebook profilu Rudi Štefan.

On i njegov sous-chef Jakov pripremili su hrvatska jela i to :
pršut i pidoće u tempuri, kao amuse-bouche . Bio je to pozdrav iz Šibenika kao grada pidoća i okolice poznate po pršutu. Na meniju su se našli i teleći ćevapčić kao poveznica s turskim utjecajima u Hrvatskoj, lagano temperirana rolana teletina s gorušicom, paprikom i krastavcima, domaći njoki s crnilom od sipe i kavijarom na šibenskim pidoćama i na kraju Pelegrinijeva „teletina ispod peke“. Za desert je ponudio paradižot, hrvatsku verzija francuskog „ile flottantea“.
 

Iz kategorije: Vijesti