Datum objave: 18. Kolovoz 2018

NA DANAŠNJI DAN - Čarape boje kože opaljene na žalu i donje rublje boje crnog vina

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanke zbog svog stasa i ljepote apsolutno moraju pratiti svjetske modne trendove u čemu su i do sada prednjačile. Kako smo doznali ni ove godine Šibenik neće oskudijevati prizorima ženske elegantnosti i otmjenosti.

Problem može biti što Pariz i Beč traže naglašavanje ljupke vitkosti što Šibenčankama neće biti jednostavno. Isto tako u modi je sitniji plesni korak u hodu zbog skraćivanja suknje na 10 do 15 centimetara ispod koljena što će Šibenčankama znanim po dugom koraku biti pravi izazov. Uz to u modu dolazi da žene moraju biti živahne i brze u kretanju kako bi naglasile svoju ljupkost i iskoristile slobodu koji im u kretanju otvara odijelo nove sezone pa bi trome Šibenčanke i tu mogle biti na kušnji.

Na muci bi mogli biti Šibenčani znani ljubitelji naravnosti ženskih nogu jer će se morati priviknuti na modnu zapovijed da žene moraju noge obvezno brijati i da su poželjne noge bez malja.

Ta diktatura ima donekle smisla jer će se nositi čarape od finog svilenog konca i tila kroz čije pore malje na nogama izviruju kao čekinje. Čarape obligatno moraju biti boje kože opaljene na žalu kako bi se harmonizirale s donjim rubljem u nijansama boja crnog vina.

Na ulici suknja i haljina mora primjetno provirivati ispod mantila. Duge suknje i haljine s krupnim florističkim uzorcima preporučljive su za večernje izlaske u kombinaciji s kratkim žaketima.

U modi je i opaljeni ten lica stečen na ljetnom suncu, a Šibenčankama koje su ljeto provele sklonjene od sunca kako bi sačuvale tankoćutno bljedilo preporučuje se večernje premazivanje lica i ruku do ramena, ako su odlučne nositi bluze kratkih rukava, maslinovim uljem u kojem su se topile kore zelenih oraha.
Ove modne upute za Šibenčanke objavljene su na današnji dan 18. kolovoza 1930. godine, sa zakašnjenjem od godine dana. Naime, moda o kojoj se govori u njima bila je aktualna u Parizu, Beču i Berlinu 1929. godine.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3