Datum objave: 04. Srpanj 2018

ŠIBENSKI VELIKANI - Arsen Dedić i Vice Vukov na poštanskim markama

Diana Ferić
Diana Ferić

Velikani hrvatske glazbe, Šibenčani Arsen Dedić i Vice Vukov, uz Ivu Robića, ovjekovječeni su na novoj sreriji poštanskih maraka Hrvatske pošte.

To je još jedno veliko i iznimno važno priznanje Šibeniku i Šibenčanima čiji su sinovi prepoznati kao umjetnici i stvaratelji nacionalnog značaja. Poštanske marke s njihovim likovima bit će puštene u opticaj sutra ujutro, pustit će 4. srpnja 2018. godine u prigodnoj seriji „Hrvatska glazba“.
Poštanske marke s likovima Arsen Dedić, Ivo Robić i Vice Vukov, djelo su zagrebačkih dizajnera Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić.
Marke su tiskane u višebojnom ofsetnom tisku i u nakladi od 100 000 primjeraka po motivu, od čega je tiskano 1300 arčića u pripadajućim numeriranim etuijima.

Marke su izdane u arčićima od četiri marke, dok okrugli arčići imitiraju gramofonsku ploču. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). U Poštanskom uredu 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13 u srijedu i četvrtak, 4. i 5. srpnja 2018. godine bit će u uporabi žig prvog dana.

Sve poštanske marke, kao i ovo prigodno izdanje mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr.

Zahvaljujući Hrvatskoj pošti i njenoj brizi za hrvatsku baštinu i znamenite ličnosti Arsen i Vice dobili su iznimnu potvrdu svojih vrijednosti i doprinosa hrvatskoj kulturu. U rodnom Šibeniku ni jedan od njih dvojice, kao ni mnogi drugi šibenski Velikani, na žalost još nisu dobili ni spomena vrijedno priznanje iako su ga neizmjerno zadužili.

 

Iz kategorije: Vijesti