Datum objave: 26. Travanj 2018

Ivan Rajić: Gradska vlast ignorira probleme stanovnika Baldekina,grad je zarastao u travu

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovnici gradske četvrti Baldekin III nezadovoljni su zbog indolencije gradske vlasti prema prometnim problemima u ulici 3. studenog 1944. za koje su im obećali rješenje, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao u toj ulici Ivan Rajić, tajnik GO SDP Šibenik.

 

„ Stanovnici smatraju da se više ne može tolerirati ovaj kaos. Ulica je dvosmjerna, a na jednoj strani ceste su parkirani automobili pa je ona silom prilika postala jednosmjernom koja odbija riješiti taj problem, a u predizbornoj kampanji su to obećali. Mi za uređenje parkirališta na ovom prostoru imamo rješenje koje ćemo 2021. godine, kada dođemo na vlast u Šibeniku to prezentirati građanima nego ćemo ga i provesti. Nije jasno ni zašt ne žele urediti spoj Karlovačke s ovom ulicom u dužini od 100 metara“, istaknuo je Rajić.

 

 

To je potvrdio i član Vijeća gradske četvrti Baldekin Nikica Rak koji je novinarima kazao da su ti prometni problemi bili i tema njihovih sastanaka, da su određene zahtjeve uputili gradskoj upravi koja je obećala da će to riješiti, ali se to nije dogodilo.

 

Ukazao je i na općenito nebrigu gradske vlasti prema Baldekinu kao ogromnoj gradskoj četvrti,a kao primjer istaknuo je dječje igralište zaraslo u travu, koje s e nalazi na spoju karlovačke i ulice 3. studenog 1944.

 

 

„Zaista smo dobro gradsku komunalnu tvrtku nazvali „Zeleni grad“. Šibenik je zeleni grad, ali ne zbog održavanih javnih i zelenih površina nego zbog toga što je većina površina zarasla u travu. Trava je na ovom igralištu opkolila sprave za igranje, djeca od trave ne mogu tu prolaziti. To bi trebalo što prije riješiti“, istaknuo je dodavši sarkastično da je šteta što predsjednica RH Kolinda Grabar kitarović ne dolazi svakog tjedna u Šibenik jer bi onda puno toga bilo ljepše i uređenije.
 

Iz kategorije: Vijesti