Datum objave: 23. Travanj 2018

BAŠTINA DOMOVINSKOG RATA - Vodički umirovljenici posjetili Žirje

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodički umirovljenici posjetili su Žirje gdje su iz prve ruke, od autentičnih sudionika jednog od najvažnijih poduhvata u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, zapovjednika i organizatora obrane Šibenika Nikole Vukošića i Gorana Grguričina te čuvara baštine Domovinskog rata Željka Šižgorića, doznali što se na Žirju događalo uoči i tijekom Bitke za Šibenik.

Umirovljenici iz Vodica došli su na Žirje u velikom broju pokazavši tako koliko im je stalo do baštine Domovinskog rata. Bili su impresionirani onim što su vidjeli i čuli, a posebno su ih oduševila dva autentična u cijelosti obnovljena topa s žirajske bitnice koji su zbog svoje uloge u obrani Šibenika i Hrvatske dobili ime "Ruža Hrvatska".

Kako smo doznali od Milana Gnjidića, među Vodičanima vlada veliko zanimanje za Žirje i njegovu baštinu Domovinskog rata pa se planiraju nove posjete tom otoku.

Udruženje umirovljenika iz Vodica koje je vrlo aktivno i odlično radi, ove godine planira još nekoliko atraktivnih izleta za svoje članove, kao što su izleti na Goli otok i izvore rijeke Une te petodnevni izlet u Rim.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3