Datum objave: 19. Ožujak 2018

Vrhunski chefovi okupili se u Šibeniku na Chef stageu 2018, a domaćin im je Pelegrini

Diana Ferić
Diana Ferić

Restoran Pelegrini, koji je nedavno nagrađen Michelinovom zvjezdicom, domaćin je međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva „Chefs’ Stage“, koji se danas, 19. i sutra, 20. ožujka održava u Šibeniku, a okupio je regionalne lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu.
Ideja organizatora je spajanje sudionika gastronomske i ugostiteljske industrije i osnivanje zajednice koja potiče razmjenu iskustava i znanja, i podržava održivi razvoj ugostiteljstva i turizma kroz definiranje lokalnog gastronomskog identiteta.

 

"Mi moramo prezentirati naše korijene, oni moraju shvatiti odakle mi dolazimo, s čime raspolažemo, i onda mogu slobodno prenositi te informacije dalje u svijet", pojašnjava Rudi Štefan, vlasnik Peleginija, a na pitanje postoji li namirnica kojom su gosti kongresa već oduševljeni novinarki HTV –a je odgovorio: "Mislim da je jučer pobjednik bio definitivno inćun".


Ovaj je kongres u Šibeniku okupio neke od najboljih chefova iz svih dijelova svijeta.

 

Cijela priča se pokrenula tijekom internacionalne skupštine JRE-a, koja se prije tri godine održala u Šibeniku i kojoj je Rudi bio domaćin, kad se ustanovilo da nitko od prisutnih chefova, restoratera, nije do sada bio u Hrvatskoj – ne u Šibeniku, nego u Hrvatskoj općenito.
S obzirom na to da se radi o profesionalcima koji vole i žive gastronomiju te koji često putuju diljem svijeta kako bi posjećivali kolege i restorane – bilo je očito da nešto radimo krivo. Nevjerojatno je da država koja praktički živi od turizma i ugostiteljstva te obiluje jedinstvenim prirodnim ljepotama i namirnicama iznimne kvalitete, ne uspijeva doprijeti do turista orijentiranih prema gastronomiji niti zainteresirati goste više platežne moći koji putuju radi restorana.
 

Sudionici na ovom kongresu imati će priliku pobliže upoznati tehnike njihova rada te isprobati hvaljene delicije. U dva dana kongresa održat će se brojni masterclassovi, kulinarske radionice i gala večere.

Među brojnim poznatim licima iz struke su Petra Jelenić, Tea Mamut, Robert Hromalić, Miro Uskoković, Lara Reić te Jesús Monedero,a sudionici su obišli tvrđave sveti Mihovil i Barone dok se kongres održava u Solarisu.

Chef’s Stage prate reporteri i urednici Telegrapha, Die Welta, BBC-jeva Good Fooda i još dvadesetak reportera i urednika iz Velike Britanije, Italije, Njemačke, Austrije, Kine i Turske.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3