Srijeda, 14 Veljača 2018 06:49

NA DANAŠNJI DAN: Obnažena Josephine Baker u suknjici od banana i dječja banda otimača otirača

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN:  Obnažena Josephine Baker u suknjici od banana i dječja banda otimača otirača

14. 2. 1930. godine u kinu Tesla se pod imenom "Papitou" prikazivao film "La sirène des tropiquessa" u kojem slavna plesačica Josephine Baker pleše obnaženih grudi samo sa suknjicom od banana oko struka i kupa se gola u kadi. Film je u Šibenik stigao s tri godine zakašnjenja. Snimljen je 1927. godine, ali je svejedno sablaznio Šibenčane koji su masovno pohrlili u kino vidjeti slavnu Crnu Panteru, njeno prekrasno nago tijelo i šokantni ples.

14. veljače 1941. godine, policija je uhitila bandu djevojčica i dječaka u dobi od 10 do 15 godina koja je po obali u središtu grada masovno krala otirače za obuću ispred ulaznih vrata u kuće i stanove.

Dječju bandu otimača otirača organizirao je šibenski trgovac koji se bavio prodajom - otirača za obuću. On je od djece otkupljivao ukradene otirače i uređivao ih da izgledaju kao novi pa ponovno prodavao. Posao mu je išao dobro, ali ga je zaskočila policija.

Strogi Šibenski sud kaznio ga je zatvorom i izgonom iz Šibenika, a umjesto djece oštro je oglobio njihove roditelje.
 

Objavljeno u Vijesti

Video sadržaj

Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!